Američki glumac Džon Vojt koji danas slavi 83. rođendan na sceni je više od 50 godina, a proslavio se ulogom Džoa Baka u filmu "Midnight Cowboy".

Tokom 70-ih godina je postao prava holivudska zvezda, a poslednjih godina najviše pažnje privlači odnosom sa svojom slavnom ćerkom Anđelinom Džoli.

Vojt je inače dobitnik Oskara, a na policama ima četiri Zlatna globusa, kao i brojne druge nagrade. Tokom bogate karijere često je uzimao i pauze, a tabloide je punio svojim privatnim životom.

S glumicom Lauri Peters venčao se 1962. godine, a upoznali su se kada su zajedno glumili u jednoj predstavi na Brodveju. Razveli su se 1967., nakon čega se zaljubio u koleginicu Maršelin Bertran.

Džon Vojt i Maršelin Bertran razveli su se nakon 5 godina braka.
Globe Photos/Mediapunch / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Par je pred oltar stao 1971. godine, ali razveli su se pet godina kasnije. Anđelina Džoli imala je samo godinu dana kada su joj se roditelji razišli, a to se dogodilo malo nakon što su Maršelin i Džon dobili sina Džejmsa.

Vojt je priznao da je imao afere te da su se on i supruga upravo zbog toga i rastali.

Njegova ćerka je imala samo sedam godina kada se uz njega prvi put pojavila u filmu, a glumila mu je ćerku u komediji "Lookin to Get Out" iz 1982. godine.

Kada je imala 16 godina odlučila je da se potpuno posveti glumi, a s ocem se ponovo na velikom platnu pojavila u hit-filmu "Lara Croft: Tomb Raider" 2001. Džon i Anđelina su imali turbulentan odnos, zbog čega ga je ćerka često isključivala iz svog života.

Anđelina Džoli imala je veoma turbulentan odnos s ocem.
Roger Karnbad / Zuma Press / Profimedia 

Godine 2002. glumac je u jednom intervjuu izrazio zabrinutost za mentalno zdravlje svoje ćerke, nakon čega nisu razgovarali pet godina. Rekao je kako je Anđelina imala mentalnih poteškoća nakon razvoda od Bilija Boba Tortona, a znakove psihičkih problema je po njemu pokazivala još dok je bila devojčica.

"Moj otac i ja ne razgovaramo. Nisam ljuta na njega, ali ne verujem da mi je neko porodica samo zato što smo u krvnom srodstvu. Nakon toliko godina shvatila sam da nije zdravo za mene da budem u njegovu društvu", rekla je jednom prilikom Anđelina.

Anđelina Džoli dugo godina nije govorila s ocem.
Shutterstock 

Maršelin Bertran preminula je s 56 godina od posledica raka, a Anđelina je tada rekla da je njena majka zaslužna za odgajanje nje i brata, a oca nije ni spomenula. Nakon toga ponovo su počeli da razgovaraju i to zbog Breda Pita.

Anđelinin bivši suprug nagovorio ju je da se pomiri s ocem, ne zbog sebe, već zbog njihove dece. Iako nije bio na njihovom venčanju 2014. godine, Džon je rekao kako je srećan zbog slavnog para. Tek su 2017. godine zajedno počeli da se pojavljuju u javnosti, a oboje su do danas nekoliko puta istakli kako su u korektnim odnosima.

Anđelia se sa ocem pomirila na nagovor Breda Pita.
WCP / Javiles / Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!