Kada se spomene izbor za mis, mnogima su prva asocijacija mlade, lepe žene u ranim dvadesetim. No, istorija je sada promenjena, i prvi put je pobedila razvedena žena od 60 godina. 

Reč je Alehandri Marisi Rodrigez, koja je odnela laskavu titulu Mis Buenos Ajresa. Time se kvalifikovala za takmičenje Miss Universe Argentine, a uzbuđenje zbog osvojene titule nije skrivala. 

"Veoma sam uzbuđena i počastvovana što sam osvojila titulu. Želim da pokažem svim ženama da lepota nije vezana za godine i da možemo da srušimo prepreke", rekla je misica, inače pravnica i novinarka.

Šansu da se takmiči na izboru lepote, dobila je nakon što je krajem 2023. ukinuta starosna granica. To pravilo bilo je na snazi od 1958. i određivalo je da takmičarke moraju da imaju između 18 i 28 godina.

No, sada, kada konačno nije postojala starosna prepreka, Alehandra nije želela da propusti šansu. Prijavila se i suvereno pobedila druge, daleko mlađe učesnice. 

Rekla je da su za njenu lepotu krivi treniranje i zdrava ishrana kao i nega lica. Ona je razvedena je i živi sama, a našalila se kako je to možda doprinelo da ponese krunu.

"Mislim da su suci uočili moje samopouzdanje i strast da predstavljam žene svoje generacije. Lepota nema rok trajanja. Da biste bili lepi, samo morate da verujete u sebe i budete autentični", poručila je.

Naredno takmičenje je za mesec dana, 25. maja i mnogi misle da će upravo ova misica pobediti, te ostaje da vidimo da li će joj to ponovo poći za rukom, a naše je samo da joj kažemo - bravo!

Pročitajte još: KO JE SRPKINJA ZBOG KOJE SE TRESLA BIJONSE: Maju iz Kikinde video Džej Zi i "odlepio", a samo Vogue je krasila 6 puta

Bonus video:

Misica preživela automobil bombu u Beogradu Instagram/0latz

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!