Na sam pomen izbora za Mis, jasno je da se radi o najlepšim devojkama sveta. Početkom nedelje održao se izbor i u Sjedinjenim Američkim državama, a među oštrom konkurencijom našla se i jedna devojka o kojoj danima bruji javnost, i to ne bez razloga.

U pitanju je lepa Kataluna Enrikez, a nakon prvog pogleda na njene fotografije sigurni smo da nećete primetiti ništa čudno, naprotiv. Još jedna prelepa devojka, rekao bi neko, što i jeste istina, s tim da je Kataluna ujedno i prva transrodna učesnica koja se prijavila na neki zvaničan izbor za Mis u Americi.

Ona je definitivno neko ko je došao da promeni istoriju ovakvog tipa takmičenja jednom zasvagda, a nakon eliminacije prokomentarisala je svoje učešće za "People".

Kataluna Enrikez smatra da je eliminisana jer svet još nije spreman za transrodnu Misicu.
printscreen/instagram 

"Bila mi je čast samo to što mogu da predstavljam svoju zajednicu i da budem primer za decu koja pripadaju LGBT+ grupaciji, i koja sada znaju da ne moraju da budu ograničena standardima društva", rekla je Enrikezova.

Od momenta kada se pojavila na pisti bilo je jasno da je pobrala mnoge simpatije, te da je publika najviše bila oduševljena njenom pojavom. Međutim, nije se plasirala u sledeći kruz. S obzirom da je veoma brzo eliminisali iz takmičenja, Kataluna je otvoreno rekla zbog čega smatra da se to desilo.

"Bila sam šokirana. Ali više razočarana jer sam toliko radila za to. Mislim da jednostavno nisu bili spremni."

Kataluna Enrikez bila je razočarana nakon što se nije plasirala u finale.
printscreen/instagram 

Enrikezova je eliminisana sa "Miss SAD" u ponedeljak pre 16. kola takmičenja, navodi Yahoo Life. Izbor je na kraju osvojila El Smit, novinarka iz Luisvila, Kentaki, koja će sada predtsavljati Ameriku na takmičenju za Mis univerzuma 12. decembra u Izraelu.

Inače, Kataluna se takmičila ispred države Nevade nakon što je pobedila drugih dvadesetak učesnica. Čini se da lepa manekenka ipak nije klonula duhom, te da joj se smeši mnogo poslovnih angažmana pogotovo nakon takmičenja iz kog je, po mišljenju mnogih nepravedno eliminisana, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

printscreen/instagram Kataluna Enrikez je prva transrodna učesnica izbora za Mis Amerike

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!