Kejtlin Meri Džener javnost je prvo upoznala kao Brus Džener, nekadašnjeg sportistu koji danas slavi 72. rođendan. Kejtlin je do sada imala burnu i uzbudljivu vožnju...

Rođena kao Brus Džener, na svoj 72. rođendan može da se pohvali brojnim uspesima, ali i da ponese titulu jedne od najkontroverznijih ličnosti na javnoj sceni.

Od rane mladosti je bilo jasno da ima talenat za sport, koji se ispoljio na fudbalskom terenu, a posle povrede kolena, i na desetoboju. Posle intenzivnog treninga, došla je zlatna medalja na Olimpijskim igrama, postavljanje svetskih rekorda, kao i titula „američkog heroja“.

Pobeda na Olimpijskim igrama je bila važna jer se dogodila 1972. godine, kada je Hladni rat još uvek trajao, a Rusi su odnosili pobede u disciplinama u kojima su nekada Amerikanci prednjačili – košarka, trka na 100 metara i desetoboj.

brus dzener u mladosti
- / Everett / Profimedia 

- Džener ima simpatije celog američkog naroda. On i njegova supruga Kristi su tako visoko na pijadestalu američkog heroizma, da bi bio potreban kran da ih spusti odatle, pisao je tada Njujork Tajms.

Takav uspeh je olakšao proboj na javnoj sceni, sa brojnim pojavljivanjima na televiziji, uključujući filmove, pisanje, a kasnije i rijaliti emisiju.

U privatnom životu je takođe bilo raznih peripetija, uključujući tri razvoda i šestoro dece. Najviše pažnje je privukao brak sa Kris Džener i njihov rijaliti „U korak sa Kardašijanovima“ koji je pratio njihov život i različite dogodovštine kroz koje su prolazili.

brus i kris dzener sa cerkama kendal i kajli
SCOTT NELSON / AFP / Profimedia 

Intervju sa Dajanom Sojer u aprilu 2015. godine šokirao je svet kada se Kejtlin prvi put deklarisala kao transvestit i priznala da se borila sa svojim identitetom još od rane mladosti.

Navodno je Kejtlin uzimala hormonsku terapiju i oblačila se kao žena, ali je prestala kada je njena veza sa Kris postala ozbiljna početkom 90-ih godina. Prema njenim rečima, Kris je znala za problem i dozvoljavala joj je da radi šta želi na putovanjima, kada je sama, ali ne i kada su zajedno. I ostale članice porodice Kardašijan su pre nekoliko godina izjavile kako su u više navrata videle Brusa kako je krišom oblačio žensku garderobu.

brus dzener nakon operacije kada je postao kejtlin dzener
Vanity Fair / Zuma Press / Profimedia 

"Zovite me Kejtlin"

Posle transformacije i promene imena iz Brus u Kejtlin, dobila je i svoju rijaliti emisiju, gde je pokušavala da pomogne transseksualnim osobama u borbi za njihova prava. Zbog toga je dobila veliku podršku javnosti, kao i nagradu „Žena godine“, a usledile su i brojne druge pohvale, kao i kritike.

Iste godine je pozirala kao žena na naslovnici prestižnog časopisa Vanity Fair, kada je prvi put priznala da je hormonske tablete počela da uzima godinama pre, ali da je prestala kada je upoznala Kris. Tada je svima poručila "Zovite me Kejtlin" i tako šokirala američku javnost.

kejtlin dzener danas
Youtube 

Kompletnu operaciju pola izvršila je 2017. godine kada je i službeno postala Kajtlin Džener. Danas privlači pažnju ženstvenim kombinacijama, a u javnosti se uglavnom pojavljuje s ćerkama koje su je podržale u promeni pola, a pažnju pleni i ljubavnim životom.

Strani mediji su dugo pisali o Kejtlinoj vezi s 47 godina mlađom transrodnom manekenkom Sofijom Hačkins od koje se ne odvaja, ali one tvrde da je njihov odnos isključivo prijateljski i poslovni.

Njena transformacija prikazana je u dokumentarnoj seriji "Ja sam Kejt", koja je imala dve sezone i na njoj je zaradila oko 3,2 miliona dolara.

Napisala je i knjigu "Tajne mog života" u kojoj je opisala operaciju promene pola, a danas se vrednost njene imovine procenjuje na 100 miliona dolara. Kak se Kejtlin menjala i kako je izgledala njena transformacija pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Instagram Kejtlin Džener nekad i sad