Ovih dana, ceo svet bruji o ljubavnom životu sestara Kardašijan-Džener. I dok su do nedavno sve bile nesrećne u ljubavi, čini se da su sada sve, sem Kim, uplovile u mirnu luku. Ipak, mnogi ne znaju da je za "prokletstvo Kardašijanki" odgovorna niko drugi do glavna "mamadžerka", Kris Džener, koja je pre svojih ćerki punila medijske stupce svojim bizarnim ljubavnim izborima.

Moglo bi se reći da je njen ljubavni život bio daleko zabavniji, devijantniji i zanimljiviji od života njene dece. Pre ere rijaliti televizije, brakova sa reperima i života pred ekranima, začetnik dinastije bio je Robert Kardašijan. Njegovi su roditelji imali su najveći biznis pakovanja mesa i suhomesnatih proizvoda u Kaliforniji, a on je bio jedan od naslednika bogatstva. Njegovi roditelji, Helen i Artur bili su potomci imigranata iz Karsa, današnje Turske. Armenijska porodica nekada je nosila prezime Kardašof, koje je bilo kreirano po ruskoj tradiciji, pre no što su vratiti izvorni oblik.

Robert Kardašijan proslavio se kao advokat porodičnog prijatelja O' Džej Simsona, a njegov život, kao i taj slučaj ovekovečeni su u seriji "American Crime Story: The People vs O.J. Simpson" gde ga glumi Dejvid Švimer, poznatiji kao Ros Geler iz serije "Prijatelji".

- Kris je bila neverovatno draga i dva sata mi je preko telefona objašnjavala kako se Robert ponašao tokom suđenja, i kako ga je to psihički iscrpelo - ispričao je Švimer jednom prilikom. 

Kris Džener
Instagram/krisjenner Kris Džener

Kris je bila u braku od 1979. godine do 1991, a iz tog braka imaju i četvoro dece - Kortni, Kim, Kloi, i Roberta. Kada su se Kris i Robert upoznali, one je bio fasciniran time što je izgledala poput Natali Vud.Krisina majka je svoju ćerku terala da izlazi veoma rano, kako bi se "iživela" i "ostvarila kao osoba", te je u to vreme bila u vezi s golferom Cezarom Sanudom. Robert Kardašijan je bio uveren da je Kris previše infantilna za njega, a bio je i fasciniran Prisilom Prisli. Međutim, kada mu je Prisila razbila sve nade, nakon što je rekla da ne planira novi brak dokle god je Elvis živ, niti da želi da bude pretvorena u još jednu "Stepfordsku suprugu", što je Robertu bilo veoma bitno, raskinuli su, a Kardašijan je brzo otišao nazad u Krisin zagrljaj koja je bila fascinirana njegovim bogatstvom.

Kris jeste bila iz "dobre porodice", ali nije imala nikakvo bogatstvo, a Robert je bio štedljiv. Neki izvori su svojevremeno govorili da nije želeo čak ni da joj kupi gume za njen stari automobil. Naravno, sve se to promenilo nakon venčanja, a Kris mahnito počela da troši njegov, a tada njihov, novac. 

Kako Prisilu nije uspeo da oblikuje u idealnu suprugu, bio je odlučan da to uspe sa Kris. Davao joj je knjige i snimke o uređenju kuće i pripremanju zabava. O tome bi krajem svake nedelje razgovarali. Kardašijan je pripadao zajednici "Ponovo rođenih Hršćana", a iako je Kris s njim često odlazila na mise, niko nije verovao da joj je srce tamo - komentarisali su kako je u braku samo zbog novca. Kardašijan je ipak imao jednu Bibliju pokraj kreveta, jednu na radnom stolu i jednu uvek u aktovci od koje se nije odvajao.

Preseljenje na Beverli Hils i rođenje Kloi

Kada su se rodile ćerke Kortni i Kim, par se preselio u vilu na Beverli Hilsu, a postali su centar društvenih zbivanja i žurki koje se pamte i dan danas. Kod njih je stalno bio i Robertov najbolji prijatelj, sportista O' Džej Simson. Mežutim, probleme u braku podstaklo je i rođenje trećeg deteta, kćerke Kloe kojoj, navodno, nije otac Robert Kardašijan.

- Voleo je Kloi, ali uvek je to pokazivao na način koji je implicirao da ona nije njegova. Iako nikada nije hteo da uradi DNK test, to su kasnije potvrdile i njegova druga i treća supruga - rekao je prijatelj porodice.

Kris je počela da vara Roberta

Kris je u braku postalo dosadno, te je Kardašijanu jasno i glasno rekla kako planira da "šara". To se dodatno pojačalo nakon rođenja sina Roba.

- Imam četvoro dece, a nisam živela život - rekla bi Kris suprugu. Počela se viđati sa fudbalerom Todom Votermanom kog je čak javno predstavljala kao svog dečka, a na sastanke je vodila i malenu Kloi, koja bi je čekala u automobilu. Robert ih je morao gledati kako igraju tenis na porodičnom terenu, a nekoliko puta ih je i uhvatio u krevetu - to je bila kap koja je prelila čašu.

Fudbalerov automobil je jednom čak izudarao golf palicom, a Kris je Todu rekla "nastavi da voziš, možda ima pušku u svom automobilu".

Razveli su se 1991. godine, a Kris Kardašijan je postala Kris Džener nakon što se, nakon nekoliko meseci, udala za svog tadašnjeg ljubavnika, proslavljenog olimpijca, Brus Dženera. Džener je nakon razvoda od Kris završio svoju tranziciju u ženu, i od 2015. godine do danas, zove se Kejtlin Džener.

Brak sa Brusom Dženerom i njegovo oblačenje u žensko 

- Kada se Brus na partijima Hjua Hefnera oblačio u žene, svi smo mislili da je to dobra zafrkancija, međutim nešto je drugo bilo u pitanju - kaže jedan od prijatelja pokojnog Hefa. No ni taj brak nije bio srećan. Džener je bio tako siromašan da je, kada se uselio sa Kris, doveo i svoje roditelje.

Par je dobio ćerke Kendal i Kajli, a zajedno su 2007. pokrenuli rijaliti šou "Keeping Up with the Kardashians". Robert Kardašijan se pak 1995. bacio u obranu svog prijatelja O' Džej Simsona, optuženog za ubistvo supruge i njenog novog dečka. To ga je, kažu upoznati, izjedalo. Kris je bila besna jer je njena najbolja prijateljica bila ubijena, i smatrala je da je Robert odabrao pogrešnu stranu. Godinama kasnije Kortni će upisati fakultet, nakon što je napisala esej "Moji su roditelji bili na suprotnim stranama slučaja O' Džej Simson".

Kraj Roberta Kardašijana

Dok su neki otvoreno okrenuli leđa Kardašijanu i pljuvali ga, drugi, fascinirani suđenjem, su ga obožavali. Advokat se, navodno, nadao da će ga jednog dana na filmu glumiti Al Paćino ili Robert De Niro. Slučaj je uticao na celu porodicu. Nije bio srećan kada se Kim, kao 19-godišnjakinja, udala za Dejmona Tomasa.

- Sam sam si kriv što sam u njihove živote doveo strica Simpsona. Krivim sebe što voli Afroamerikance, a znam kako oni luduju za belim ženama - rekao je jednom prilikom o ćerinom vereniku.

Robertu je 2003. dijagnostifikovan rak od kog je preminuo osam nedelja kasnije. Malo pre smrti nazvala ga je, kažu, Prisila Prisli koja mu je rekla da ga "jako voli". To ga je, kažu, rasplakalo. Robertovi prijatelji tvrde kako bi bio neizerno ponosan na svoju decu i milione koje su zaradili, iako mu se nije dopadao početni moment slave i Kimin porno snimak.
Kris planira, napokon, da ostvari karijeru o kojoj je maštala, a to je, ni manje ni više, pozicija predsednice SAD-a.

- Ako onaj čudak s onom kosom to može da postigne, mogu i ja. Sličnog smo DNK, samo ja bolje izgledam - rekla je, navodno, Kris Kardašiajn Džener.

S obzirom da je poznata kao osoba koja ostvaruje sve što zamisli, ne sumnjamo da će ova želja možda jednog dana zaista da se obistini.