Kejtlin Džener (71), koju je svet prvo upoznao kao olimpijca Brusa Dženera koji se nakon sportske karijere venčao s Kris Džener, objavila je na društvenim mrežama da će se kandidovati za guvernerku Kalifornije.

"Krećem! Za Kaliforniju se vredi boriti", istakla je Kajtlin uz saopštenje koje je objavila. Dodala je da u službenu kampanju kreće sledećih nedelja i pozvala ljude da joj pomognu donacijama.

"Ja sam istinska pobednica i jedina autsajderka koja može da prekine katastrofalni mandat demokratskog guvernera Gavina Nevsona. Ljudi u Kaliforniji žele bolje i zaslužuju boljeg guvernera", piše u njenom saopštenju.

Ako pobedi, Džener će postati prva transrodna osoba na funkciji guvernera u Americi. Kako pišu strani mediji, Kejtlin ima u svom timu neke savetnike bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Džener, koja je osvojila medalju u Montrealu 1976. kao desetobojac Brus, se razvela 2015. od rijaliti zvezde Kris Džener nakon 24 godine braka. Supružnici su u braku dobili kćerke Kajli i Kendal.

Iste godine je pozirala kao žena na naslovnici prestižnog časopisa Vanity Fair, kada je prvi put priznala da je hormonske tablete počela da uzima godinama pre, ali da je prestala kada je upoznala Kris. Tada je svima poručila "Zovite me Kajtlin" i tako šokirala američku javnost.

Kompletnu operaciju pola izvršila je 2017. godine kada je i službeno postala Kajtlin Džener. Danas privlači pažnju ženstvenim kombinacijama, a u javnosti se uglavnom pojavljuje s kćerkama koje su je podržale u promeni pola, a pažnju pleni i ljubavnim životom.

Strani mediji su dugo pisali o Kejtlinoj vezi s 47 godina mlađom transrodnom manekenkom Sofijom Hačkins od koje se ne odvaja, ali one tvrde da je njihov odnos isključivo prijateljski i poslovni.

Njena transformacija prikazana je u dokumentarnoj seriji "Ja sam Kejt", koja je imala dve sezone i na njoj je zaradila oko 3,2 miliona dolara. Napisala je i knjigu "Tajne mog života" u kojoj je opisala operaciju promene pola, a danas se vriednost njene imovine procenjuje na 100 miliona dolara.