U režiji nagrađivanih reditelja Kirbija Dika i Ejmi Ziring, serija istražuje senzacionalne naslove u medijima i otkriva intimnu priču koja se krije iza jednog od najozloglašenijih holivudskih skandala – optužbi protiv Vudija Alena za seksualno zlostavljanje njegove tada sedmogodišnje ćerke Dilan, suđenja za starateljstvo sa Mijom Farou, detalja o Alenovom odnosu sa ćerkom Mije Farou, Sun-Ji, kao i kontroverznih posledica suđenja.

Nekada čuveni po svom partnerstvu na filmu i van njega, životi Vudija Alena i Mije Farou su nepopravljivo narušeni, a njihova porodica je razorena kada su objavljene tvrdnje o zlostavljanju, nakon čega su usledile zajedljive rasprave u javnosti.

Privatni snimci, sudski dokumenti, policijski dokazi i posebne audio kasete sastavljeni su u novu dokumentarnu seriju "Alen protiv Farou'', kojom HBO gledaocima pruža dublji uvid u navodno seksualno zlostavljanje Vudija Alena nad ćerkom njegove bivše supruge. Svi ti dokazi u kombinaciji sa ekskluzivnim, dubinskim intervjuima sa Mijom Farou, Dilan Farou, Ronanom Farouom, porodičnom prijateljicom Karli Sajmon, tužiocem Frenkom Makom, rođacima, istražiteljima, stručnjacima i drugim očevicima, među kojima je mnogo onih koji prvi put javno govore o ovoj temi.

vudi alen
Shutterstock 

Istaknute ličnosti iz sveta kulture takođe analiziraju filmska ostvarenja Vudija Alena u širem kontekstu, govoreći o tome kako javna otkrića o privatnom životu umetnika mogu da dovedu do ponovnog procenjivanja njihovih dela.

Revolucionarni filmovi Kirbija Dika i Ejmi Ziring su imali veliki uticaj na američke institucije i kulturu, rezultirajući uvođenjem promena i pokretanjem diskusija na nivou cele države.

Njihov rad je prepoznat i na ključnim dodelama filmskih i televizijskih nagrada, pa su između ostalog dobili dve nominacije za Oskara i osvojili Emi i Pibodi nagrade. Njihov najskoriji hvaljeni dokumentarac „Ispovest“ takođe je dostupan na HBO GO-u.

Podsećamo, seriju možete premijerno pogledati večeras 22. februara na HBO GO kanalu, a do tada pogledajte sažet video serije: