Američka glumica Elen Pejdž, koja je 2008. godine bila nominovana za Oskara za ulogu u filmu „Juno“, saopštila je javnosti da se od sada zove Eliot i da se identifikuje kao transrodni muškarac.

„Pozdrav, prijatelji. Želim sa vama da podelim da sam transrodna osoba, da koristim zamenice "on" i "oni" i da se zovem Eliot. Srećan sam jer ovo pišem. Jer sam tu. Jer sam stigao do ovog trenutka u svom životu. Zahvalan sam svima koji su me podržavali na ovom putu. Ne mogu vam reći koliko je čudesno kada sebe volite dovoljno da se prepustite svom autentičnom biću. Zajednica transrodnih osoba beskrajno me inspiriše. Hvala vam na hrabrosti, velikodušnosti i nastojanju da svet učinite otvorenim i saosećajnim mestom. Podupiraću vas koliko god mogu i nastaviću da se trudim da stvorimo jednako društvo puno ljubavi“, napisao je Eliot.

„Molim vas za strpljenje. Moja sreća je stvarna, ali krhka. Uprkos sreći koju osećam i privilegijama koje uživam, svejedno se bojim. Bojim se nasrtljivosti, mržnje, "šala" i nasilja. Ne želim da govorim negativno, ali želim da vam dam kompletnu sliku“.

Iako nije pominjao da li će promeniti pol, glumac je korisnička imena na društvenim mrežama promenio iz @TheEllenPage u @TheElliotPage.

„Volim što sam transrodna osoba. Volim što sam drugačiji. Što se više cenim i prihvatam, to moje srce raste, to sam uspešniji. Svi transrodnim osobama želim da poručim da ih vidim i volim i da ću uraditi sve da ovaj svet promenim na bolje“, rekao je on, a njegova supruga Ema mu je pružila podršku.

„Jako se ponosim Eliotom. Trans, queer i nebinarne osobe su dar ovom svetu. Molim vas za strpljenje i privatnost, te da mi se pridružite u podršci trans-životu svakog dana. Eliotov život je dar. Samo sjaji, dragi E. Volim te puno“, napisala je ona u objavi.