Elen Pejdž (33) kanadska glumica poznata je svima po ulogama u hit filmovima "Džuno" i " Početak" kao i u serijalu "X-Men", a bila je nominovana i za prestižnu nagradu Oskar. Ipak, ono po čemu je najviše zaintrigirala javnost bila je njena objava da je transrodna osoba i da će se ubuduće predtavljati kao Eliot Pejdž. Nedavno je dao intervju za prestižni časopis "Time" u kojima je podelio detalje svoje priče.

Iskreno je progovorio o svom putovanju, a otkrio je i ključni trenutak kada je počeo da shvata neke stvari o sebi. Bilo je to kada je napunio devet godina i ošišao se na kratko. - Osetio sam se kao dečak. Želeo sam da budem dečak. Često sam pitao svoju mamu mogu li da postanem dečak jednog dana- rekao je Pejdž.

Eliotova karijera započela je kada je imao 10 godina. To je naravno značilo da mora da se oblači na određen način. Za glavnu ulogu u filmu "Džuno" zaradio je nominaciju za Oskara što je značilo nošenje dizajnerskih haljina za crveni tepih što ga je dodatno udaljilo od istine.

- Jednostavno se nisam prepoznavao. Dugo čak nisam mogao da pogledam ni vlastitu fotografiju- rekao je Pejdž.

Kada je postao velika filmska zvezda što su mu donele uloge u filmovima "Početak" i "X-Men", počela je da ga muči depresija, teskoba i napadi panike. Nije znao kako da objasni ljudima da mu je nošenje obične ženske majice stvaralo nelagodu.

Godine 2014. izjasnio se da je homoseksualne orijentacije, ali strahovao je da će mu to onemogućiti nastavak karijere. Stvari su bile malo lakše nakon toga. Počeo je da nosi odela na crvenom tepihu, pronašao ljubav i venčao se sa koreografkinjom Emom Portner 2018. godine. Počeo je da snima filmove o članovima LGBT zajednice poput "Freeheld" i "My Days of Mercy".

Ipak, svakodnevni osećaj neprijatnosti postajao je nepodnošljiv.

- Ogromna je razlika između toga kako sam se osećao pre nego što sam "izašao iz ormara" i nakon toga. Ipak, da li je nelagoda u mom telu ikada nestala? Ne, ne, ne - rekao je.

U decembru prošle godine osetio je da je spreman da otkrije svoju istinu, rekavši da je transrodna osoba u objavi na Instagramu, da koristi zamenice "on" i "oni", kao i to da se zove Eliot.

- Konačno sam mogao da prihvatim transrodnost i u potpunosti da sebi dopustitim da postanem ono što jesam - rekao je za Time.

U vreme objave na Instagramu Eliot Pejdž se oporavljao od hirurške operacije uklanjanja tkiva dojke. Iako je Pejdž istakao da poenta transrodnosti ne mora da bude hirurški zahvat promene pola, kaže da mu je operacija omogućila da se napokon pogleda u ogledalo i da se oseća ugodno u svojoj koži.

- U potpunosti sam transformisao svoj život. Prošao sam katarzu koju sam čekao još od "totalnog pakla" u pubertetu - rekao je.

Iako Eliot ističe da je dobio puno ljubavi i podrške nakon objave, takođe se pripremio za ogromnu količinu uvreda i transfobije, i nažalost, bio je u pravu. Ističe da se sada oseća kao nova osoba. Nakon objave na Instagramu istog dana je počelo da ga prati novih 400.000 pratilaca. Mnogi kasting menadžeri nazvali su njegovog PR menadžera poručivši da bi im bila čast da angažuju Pejdža na novom projektu.

- Taj osećaj istinskog uzbuđenja i duboke zahvalnosti što sam došao do ovog trenutka u svom životu pomešan je s puno straha i teskobe - izjavio je glumac.

Njegova misija je da sada pomogne drugima u transrodnoj zajednici.

- Privilegovan sam jer imam resurse da budem tu gde jesam danas i naravno da to želim iskoristiti da pomognem kako mogu - naglasio je. Što se tiče nastavka karijere, kaže da je veoma uzbuđen da pokaže na velikom ekranu ko je on zapravo.

- Veselim se glumi, sada kad sam u potpunosti ono što jesam, u ovom telu. Bez obzira na izazove i teške trenutke, ništa nije važnije od toga da se konačno osećam ovako kako se osećam - naglasio je Eliot.