Navikli smo da su balerine i plesačice vitke, bez grama viška. Ali, postoje izuzeci koji nepravedno nailaze na predrasude.

Džulija Del Bjanko je plesačica koja je više od 30 godina posvetila plesu. Pored toga što je diplomirala ovu disciplinu na Univerzitetu Kampinas u Brazilu, Džulija je osnovala i svoju školu plesa. U ovu školu, na časove baleta dobrodošli su svi, bez obzira na to kakve su građe, a jedna od Džulijinih namera je da sruši sve predrasude koje nam moderno društvo nameće.

Džulija je baletom počela da se bavi još u vrtiću, kao trogodišnjakinja, a kada je napunila šest godina upisala se u školu plesa. Danas ima 33 godine i čak 30 godina plesnog iskustva.

Ova mlada dama ruši sve predrasude, pa iako je u početku bilo teško da spoji dve, naizgled nespojive stvari - plesni stil koji je stvoren za ljude vitke figure i svoju konstituciju, ona je u tome uspela.

- Baletom sam počela da se bavim kada sam bila veoma mala i nisam imala problema, međutim kada sam postala tinejdžerka, moje telo je bilo sa više oblina nego što bi se to od balerine očekivalo, kaže Džulija.

- Način na koji su se zbog toga ophodili prema meni i nisam imala "telo balerine" ograničio me je na mnogo načina. Mnogi su moj izgled povezivali sa mojom sposobnošću za ples i nije im bilo važno to što imam dobru tehniku i mnogo iskustva, jednostavno bi se fokusirali na činjenicu da nemam idealno telo. U jednom trenutku sam i sama pomislila da nisam dovoljno dobra plesačica i da nisam dostojna prilika koje su mi se ukazivale.

Kako i sama kaže, nikada nije imala telo koje se smatra standardom za bavljenje baletom, međutim njena želja za plesom bila je jača od svih predrasuda.

Danas ona ima svoju školu plesa, a kada je istu otvorila dobila je mnogo podrške od ljudi koji su se takođe susretali sa predrasudama zbog svog izgleda.

- "Ples za plus"/ "Ples za krupne osobe" je zajednica koja svetu dokazuje da ples ne mora da bude kazna za vaše telo ili nešto što radite da biste izgledali onako kako drugi očekuju od vas. Ovo je zabavna i prijatna aktivnost, a škola plesa je mesto za uživanje u plesu, kaže Džulija.

Više njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Instagram Plus sajz balerina