Bivša Diznijeva zvezda, pevačica Demi Lovato je u novom dokumentarcu o svom životu progovorila o zlostavljanju koje je doživela kada je bila tinejdžerka.

Naime, ona tvrdi da je bila silovana u trenutku kada je prvi put imala seksualni odnos.

- Izgubila sam nevinost silovanjem, rekla je 28-godišnja zvezda u Jutjub serijalu.

- Muvali smo se, ali ja sam rekla da ne želim dalje, bila sam devica i nisam htela to da promenim na taj način. Nije bilo bitno, ta osoba je svejedno to uradila. Ja sam to zaključala u sebi i uverila samu sebe da je moja krivica jer sam otišla u sobu s njim, jer sam se muvala s njim, rekla je Demi koja se proslavila kada je imala 15 godina Diznijevom ulogom.

Ona i još neke Diznijeve zvezde poput Selene Gomez, Majli Sajrus i braće Džonas su tada nosili takozvano "prstenje nevinosti", kojima su simbolizovali nevinost pre braka. To i katolički odgajanje u kom je odrasla su, kaže Demi, uticali na to da je mislila da mora da ćuti o silovanju.

- Bila sam deo Diznijeve gomile koja je javno rekla da će čekati do braka, otkrila je.

- Moj prvi put nije bio romantičan, bio je sra*e. A onda sam još morala stalno da viđam tu osobu, pa sam prestala da jedem i snalazila se na druge načine - sekla sam se, povraćala, šta god... I moja bulimija se toliko pogoršala da sam počela da povraćam krv, ispričala je pevačica.

Ona kaže i da to tada nije javno priznala delom i zbog toga kako se javnost odnosila prema Rijani nakon što ju je Kris Braun pretukao 2009. godine. Demin silovatelj na kraju nikad nije odgovarao, iako ona kaže da je pokušala da kaže nekim osobama šta joj se dogodilo.

Seksualnu traumu proživela je ponovo u leto 2018. godine, u jutro predoziranja, zbog kog je hospitalizovana i nakon kog je doživela nekoliko moždanih udara, kao i srčani udar. Do tada je šest godina bila trezna, a "posustala je" nekoliko meseci ranije, na jednoj zabavi gde je, priznala je, kombinovala metamfetamin, kokain, heroin, oksitocin, marihuanu i alkohol.

- Čudi me da se nisam predozirala te noći, priznala je Demi.

demi lovato
Instagram /, @ddlovato 

One večeri kad se zaista predozirala, 23. jula 2018. godine, Lovato je s prijateljima bila u nekoliko barova, a zabava se zatim nastavila u njenom domu. Kad su svi otišli, Lovato je nazvala svog dilera koji joj je doneo oksikodon, za koji ona danas veruje da je bio izmešan s fentanilom.

- Nisam samo doživela predoziranje, već sam i iskorišćena. Doživela sam mnogo seksualnih trauma dok sam bila tinejdžerka. Kad su me pronašli, bila sam gola, poplavela sam. Doslovno me ostavio mrtvu nakon što me iskoristio, kaže Demi.

- Kad su me pronašli u bolnici, pitali su me jesam li imala sporazumni seks. Imala sam to neko sećanje, poput bljeska, zbog kog sam tad rekla da jesam. Tek nekoliko meseci kasnije shvatila sam da nisam bila u stanju da pristanem na seks, dodala je.

demi lovato
Shutterstock 

- Doslovno sam bila odbačena i napuštena, ističe pevačica. Priznala je i da je ponovo nazvala istog dilera kad se vratila iz bolnice.

- Volela bih da mogu da kažem da je ta noć bila moj poslednji kontakt s heroinom, ali nije. Htela sam iznova da iskušam njegov izbor da me zlostavlja. Htela sam da to sada bude moj izbor, a on je tad imao i nešto što sam želela, droge. Na kraju sam se naduvala. Rastužila me ta moja odluka, priznala je.

- To ništa nije popravilo, osećala sam se gore, ali je to bio moj način da vratim moć, zaključila je na kraju.