Nakon što je pr enekoliko dana američka glumica Karizma Karpenter optužila reditelja i producenta serije "Bafi, ubica vampira", Džosa Vidona za zlostavljanje, ohrabrila je i svoju koleginicu Mišel Trahtenberg koja se takođe oglasila putem Instagrama i progovorila o zlostavljanju koje je trpela od reditelja.

Ona je u svojoj objavi objasnila kakvo seksualno nasilje je pretrpela kao tinejdžerka.

“Na setu je postojalo pravilo. izreka. On više nikad ne sme biti sam u sobi sa Mišel”, napisala je glumica na društvenim mrežama koja je u seriji glumila 2002. i 2003. godine kada je imala  16 godina.

“Sad sam dovoljno hrabra kao 35-godišnjakinja… Da ovo objavim. Ovo mora da se zna. Kao tinejdžerka. Uz njegovo neprikladno ponašanje… Mnogo. Neprikladno. Sad ljudi znaju šta je Džos učinio. Ovo je poslednji komentar na ovu temu”, napisala je glumica.

Karizma Karpenter je ranije na Tviteru u postu o zlostavljanju koji je nazvala “Moja istina”, napisala da je Džos Vidon zloupotrebljavao svoju moć u brojnim prilikama i da je na setovima stvarao neprijateljsko i toksično okruženje.

Kako je istakla, dok je bila u četvrtom mesecu trudnoće, govorio joj je da je debela, raspitivao se da li će zadržati bebu, a kada se porodila, dao joj je otkaz. Sve je počelo prošle godine, kada ga je glumac Rej Fišer prozvao za toksičnu radnu atmosferu i loše ophođenje prema kolegama i koleginicama na setu.