Američka glumica Karizma Karpenter optužila je reditelja i producenta serije "Bafi, ubica vampira" i autora serije "Anđeo" Džosa Vidona za zlostavljanje.

Karizma Karpenter je na Tviteru u postu o zlostavljanju koji je nazvala "Moja istina", napisala da je Džos Vidon zloupotrebljavao svoju moć u brojnim prilikama i da je na setovima stvarao neprijateljsko i toksično okruženje.

Kako je istakla, dok je bila u četvrtom mesecu trudnoće, govorio joj je da je debela, raspitivao se da li će zadržati bebu, a kada se porodila, da joj je otkaz.

"Skoro 20 godina držala sam jezik za zubima i smišljala izgovore za određene događaje zbog kojih sam traumatizovana do današnjeg dana", napisala je glumica čiju objavu prenosi "cnet.com". Napomenula je da su uznemirujući incidenti izazvali hronično loše fizičko stanje, te da ona danas mora da živi sa tim.

Karizma Karpenter zlostavljanje trudnoća otkaz
Youtube 

"Iako sam ponosna što se moje ime veže za Bafi Samers, ne želim da se moje ime povezuje sa Džosom Vidonom. Podržavam sve žrtve zlostavljanja i ponosna sam na njih što su odlučile da progovore", napisala je na Instagramu glumica Sara Mišel Geler koja je u seriji "Bafi, ubica vampira" igrala pomenutu ulogu.

Slične optužbe je u julu prošle godine izneo glumac Rej Fišer koji tvrdi da je ponašanje Videna na snimanju serije "Liga pravde" bilo "odvratno, zlostavljačko, neprofesionalno i potpuno neprihvatljivo".

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas