Kontroverzni pevač godinama je dizao prašinu svojim nasilnim spotovima i muzikom, ali se dugo smatralo da je sve to predstava. Sve dok nije progovorila njegova bivša devojka, Evan Rejčel Vud.

Sada su se oglasile još četiri devojke, a zbog njihovih izjava, izdavačka kuća prekinula je ugovor sa Merilin Mensonom.

Njihove izjave su različite, ali sve navode da su obolele od posttraumatskog sindroma nakon što ih je Menson čije je pravo ime Brajan Vorner, prisilio na krvne paktove, drogirao i bio nasilan prema njima. Sve tri su bile u emotivnoj vezi sa njim i, kako tvrde, u početku su bile obasipane ljubavlju, a potom je Menson postao izrazito nasilan.

Menson i Vud su u vezi bili godinama, a raskinuli su davne 2010. godine. Ipak, ona je 2018. pred pred Kongresom u okviru kampanje za žrtve porodičnog nasilja, svedočila da ju je partner vezao, silovao i pretukao dok je bila tinedžerka. Nije tada imenovala zlostavljača. 

"Žrtvama se najčešće ne veruje ili im se preti da ćute, pa kada sve ispričaju, moramo da ih podržimo", rekla je Vud.

Merlinov odnos sa žrtvama

Ešli Valters je fotograf iz Los Anđelesa, a kako kaže, dugo je pratila i divila se Mensonovom radu. Upoznala ga je preko društvenih mreža kada ju je kontaktirao zbog saradnje. Šest meseci nakon upoznavanja počela da radi kao njegov asistent, zbližili su se kao da su prava porodica, a zatim se njihov odnos promenio.

Često je bio nasilan prema njoj, jednom je čak bacao i staklene tanjire na nju i nudio ju je za "seksualne veze sa saradnicima". Ona se i dalje bori sa posttraumatskim sindromom i depresijom.

"Brajan Vorner mora da odgovara", poručila je.

Sa druge strane, Sara Meknil, model, takođe iz Los Anđelesa, kaže da je i ona u početku bila "bombardovana" ljubavlju i pažnjom. Ona kaže da je Menson sve vreme glumio ljubav, da bi  se na kraju iživljavao nad njom. 

Neretko bi je bacao na zid, pretio da će je udariti bejzbol palicom, zaključavao u sobu kada je bila "loša" i vređao satima. Ipak, nije otkrila kada ga je upoznala, a ističe da se još uvek bori sa mentalnim problemima koji su uticali na njeno samopoštovanje, profesionalne odnose i njene ciljeve.

Ešli Lindzi Morgan, Mensona je upoznala preko zajedničkog prijatelja 2009. dok je radila kao model na Tajlandu. Iako nije precizirala koliko su vremena proveli zajedno, napomenula je da joj je kao Jevrejki tražio da mu donese nacističke suvenire iz Azije.

Morgan je rekla da joj često nije dozvoljavao da jede, pije, spava, kao i da nije smela da napusti kuću. I dalje se bori sa anksioznošću i depresijom. 

Mensonova četvrta žena, koja se predstavlja pod umetničkim imenom Gabrijela, bavi se umetnošću, a upoznala ga je 2015. kada je imala 22, a on 46 godina, u bekstejdžu svoje emisije. I ona je istakla da ju je odmah "bombardovao ljubavlju".

"Stvari su se kretale od 0 do 100 u punoj brzini, on me je na neki način začarao", istakla je.

Gabrijela je otkrila da ju je Menson drogirao i prisiljavao na krvni pakt. Živela je u iluziji "ljubavi i sigurnosti", a svaki aspekt njenog života bio je ugrožen. Ćutala je o svemu pet godina, potiskivala sećanja, ali su negativna osećanja bila živa.

merilin menson silovanje zrtve glumice
Shutterstock 

"Nisam žrtva, ja sam preživela", naglasila je.

Ostaje da se vidi da li zapravo postoji još žena koje su pretrpele iste stvari od strane Merlina Mensona. Jedno je sigurno - izgleda da je pevač konačno "otpevao svoje". 

Pogledajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.