Miroslav Mika Aleksić, čuveni reditelj i učitelj škole glume uhapšen je zbog sumnje da je godinama silovao ili seksualno uznemiravao nekoliko devojaka. Više o tome pročitajte OVDE.

Mnoge poznate ličnosti pohađale su školu Mike Aleksića, a među njima je bila i manekenka Ivana Stanković koja je svoje iskustvo opisala putem svog profila na Instagramu. Ivana je opisala kroz kakvo psihičko zlostavljanje je prošla od strane profesora, a otkrila je i da joj je zamerio kada je izrazila želju da se bavi manekenstvom.

 "Ako je istina, ovo je strašno, zaista. I sama sam bila član dramske grupe kao i nebrojeno mnogo današnjih uspešnih glumaca... Dubravka Mijatović, Branka Katić, a sa mnom: Miloš Timotijević, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Rastko Janković, Ivan i Milica Zarić, Ivon Jafali... Mika jeste bio vrlo, vrlo strog, za neka moja shvatanja i tada i sada, njegove pedagoške metode su bile pogrešne (buckaste devojčice je nazivao "slonicama", ne bi li ih motivisao da smršaju?!), a meni lično, kada sam izrazila želju da se uporedo bavim manekenstvom, rekao da biram između grupe i manekenstva, pa kad sam u roku od minut, odabrala naravno, manekenstvo", napisala je Ivana i otkrila kako je Aleksić reagovao kada mu je saopštila da želi da se bavi manekenstvom.

"Rekao mi je doslovce: "Rano si krenula si*ama kroz život, 'ćero", očigledno imajući loše mišljenje o mom budućem pozivu, u kom za 25 godina nisam doživela nista sem vrhunskog profesionalizma. To što mi je rekao opisala sam u biografiji, ne spominjući samo da se radi o Miki, već sam izmislila "komšiju Pavlovića", da ne bih pravila skandal", opisala je Ivana svoje iskustvo u postu koji je podelila na društvenoj mreži Instagram.

Milena Radulović
Profimedia, Wanted/Profimedia Milena Radulović

Podsetimo, glumica Milena Radulović u ispovesti za domaće medije otkrila je da ju je reditelj Miroslav Mika Aleksić silovao dok je maloletna pohađala njegovu školu glume. Milena je zajedno sa još nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Glumica je rekla da ju je Mika Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je ona imala 17 godina, a on 61. godinu, a više o toj temi možete pročitati OVDE.