Glumica Milena Radulović u ispovesti za domaće medije otkrila je da ju je reditelj Miroslav Mika Aleksić silovao dok je maloletna pohađala njegovu školu glume. Milena je zajedno sa još nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Glumica je rekla da ju je Mika Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je ona imala 17 godina, a on 61. godinu.

Ispovest Milene Radulović prate brojni komentari podrške, a njena priča podstakla je mnoge devojke da progovore o sličnim situacijama koje su i same preživele. DrUštvene mreže su eksplodirale od komentara podrške, a nažalost bilo je i reakcija poput onih zašto slučaj seksualnog nasilja nije prijavila ranije.

Veliku pažnju na društvenoj mreži Tviter privuklo je priznanje jedne Anje koja je otkrila da ju je profesor pravnog fakulteta primorao da ga oralno zadovolji kako bi joj za uzvrat upisao ocenu u indeks. U nastavku prenosimo njen post sa Tvitera:

"Evo i priče koju malo ko iz moje okoline zna. Studirala sam pravni fakultet i ostalo mi je da položim uslovni ispit da upišem godinu. Profesor je navodno zbog malo prijavljenih ispitivao u svom kabinetu. Kada sam došla tamo i posle odgovora na pitanja, rekao mi je da ocenu mogu da dobijem ako ga oralno zadovoljim (on nije iskoristio eufemizam). Unezverena sam pobegla iz kabineta, ostavila indeks za sobom i plakala nekoliko sati. Nakon toga otišla sam kod svog tadašnjeg dečka i ispričala mu šta se desilo.

Ustao je i rekao: "idemo sad po tvoj indeks". Bila sam i dalje uplašena - šta će mi se desiti, šta ako padnem godinu, šta ako me izbace s fakulteta, ipak je on ugledni profesor. Došli smo do kabineta, lupali na vrata, on je otvorio i video mog dečka, ćelavog, visokog 2 metra sa 100+kg.

Kad je profesor pitao šta nam treba, on je rekao:

"Došao sam da vidimo ko će koga oralno da zadovolji". Dao mi je 9, ali sam posle toga prestala da idem na faks i dve godine mučenja nakon toga se i ispisala. A kome god sam pomenula rekli su mi - a on je takav."