Glumica Milena Radulović medijima je ispričala da ju je Aleksić dok je bila maloletna silovao i da se to dogodilo više puta. Radulović je zajedno sa još nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Ona je rekla da je Mika Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je ona imala 17 godina, a on 61. godinu.

Mika Aleksić sinoć je priveden u stanicu policije, ali još nije poznato da li je javni tužilac odredio zadržavanje do 48 sati, te ako jeste, koje krivično delo će mu se stavljati na teret. Krivični zakonik u glavi "krivična dela protivpolne slobode" normira 11 krivičnih dela. Da li će, ukoliko postoji osnovana sumnja da je Miroslav Aleksić izvršio ova krivična dela, javni tužilac kvalifikovati to kao krivično delo silovanja ili krivično delo obljube zloupotrebom položaja. Naime, članom 181. Krivičnog zakonika propisano je da "nastavnik, vaspitač, staralac... ili drugo lice koje zloupotrebom svog položaja ili ovlašćenja izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa maloletnikom koji mu je poveren radi učenja, vaspitavanja, staranja ili nege, kazniće se zatvorom od jedne do 10 godina."

Podaci iz predkrivičnog i istražnog postupka predstavljaju tajnu, tako da podatke o pojedinostima i eventualnoj odbrani osumnjičenog za sada nemamo saznanja.

Miroslav Mika Aleksić je filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih.

Veliki broj javnih ličnosti, glumica i glumaca, između ostalih Hana Selimović, dalo je podršku Mileni i drugim devojkama koje su nastavnika optužile za istovrsna ili slična krivična dela.