Anđelina Džoli jedna je od najlepših žena svih vremena, ali mnogi ne znaju da je izgled i talenat za glumu nasledila od svoje majke koja je i sama bila vrhunska lepotica i veoma talentovana glumica, Maršelin Bertran.

Međutim, njen život bio je prožet patnjom i mučenjem i više nalik horor filmu zbog čega Anđelina nerado govori o svojoj majci. 

Da je živa, Maršelin bi danas imala 71 godinu. Odrasla je u skladnoj porodici i činilo se da će imati savršen život. Gluma ju je zanimala od malih nogu te je bilo više nego jasno da će to biti njen poziv.

Zapazili su je lovci na talente kada je bila na samom početku karijere, i predviđali joj velike uspehe, ali je ona veoma brzo odustala od svega i posvetila se porodici. Zapravo, mnogi su mišljenja da je Maršelin, kada se danas uporede fotografije, bila i lepša od Anđeline.

Bila je ludo zaljubljena u Džona Vojta, za koga se udala sa samo 20 godina, davne 1971. godine. Međutim, u tom odnosu ona je bila ta koja je više volela, dok jojn je brak maltene od samog početka donosio samo patnju.

Nakon dva teška pobačaja koja je jedva podnela stigle su lepe vesti - glumica je konačno iznela trudnoću do kraja. Na svet je najpre došao Džejms Hejven, a 2 godine kasnije Anđelina.

Međutim, kako nije mogla da uskladi poslovni i privatni život, odustala je od karijere.

Tokom godina koje su usledile često je trpela svojeglavo i bezobzirno ponašanje svog supruga, kao i njegove brojne preljube, te se par konačno razveo 1980. godine.

Nakon zvanične rastave od Vojta, uplovila je u vezu sa Biliom Dejom. Zajedno su živeli 11 godina, ali nisu se venčali. Živeli su zajendo sve dok ih smrt nije rastavila.

Bertran je oduvek krila svoju privatnost od očiju medija i retko je davala intervjue. Borila se sa rakom jajnika i dojke skoro osam godina. Umrla je 2007. godine, a Anđelina je često isticala da veruje da će se i njoj desiti isto jer su i njena majka i sestra umrle od istog tipa raka.

U vreme kada je ostala bez svoje majke, Anđelina je imala troje dece. 2008. godine glumica i Bred Pit dobijaju ćerku Vivijen Maršelin Džoli Pit, koja dobija ime po svojoj pokojnoj baki. Još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod i procenite, da li je zaista bila lepša čak i od svoje ćerke Anđeline.

Globe Photos/Mediapunch / Shutterstock Editorial / Profimedia, pritnscreen/youtube Maršelin Bertran, majka Anđeline Džoli