Rastava slavnog para Anđeline Džoli (46) i Breda Pita (57) završena je još 2019., ali još uvek traje pravna bitka oko starateljstva nad njihovo petero maloletne dece.

Anđelina je predala papire za razvod pet dana nakon što je Bred i alkoholisanom stanju navodno napao njihovog najstarijeg sina Medoksa (20).

- Nisam osoba koja olako donosi odluke. Trebalo mi je puno snage da se odvojim od oca svoje dece - rekla je u intervjuu za The Guardian.

Par deli šestoro dece: Medoksa, Paksa (17), Zaharu (16), Šajlo (15), i trinaestogodišnje blizance Vivijen i Noksa. Pravna bitka oko starateljstva još traje.

sndkelina dzoli i bred pit
- / Backgrid USA / Profimedia 

„Uvek želiš da uradiš sve kako bi tvoja deca imala podršku u svom životu“, rekla je Anđelina i dodala da je tokom braka sa Bredom Pitom i te kako strahovala za sigurnost cele svoje porodice, a potom dobacila kako ne može da ide previše u detalje zbog toga što bitka za starateljstvo nad njihovom decom još uvek traje.

Da, plašila sam se za svu svoju porodicu“, rekla je glumica.

Kako je rekla, celo iskustvo koje je prošla, slomilo ju je, a sada jedino što želi je da njena porodica, uključujući i njihovog oca konačnu krenu dalje. „Želim da budemo u miru, jer uvek ćemo biti porodica“, rekla je glumica.

SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Anđelina Džoli sa decom

Još jedan veliki problem u braku s Bredom, Džoli je imala kad je on odlučio da sarađuje s osuđivanim seksualnim prestupnikom Harvijem Vajnstinom (69), za kojeg tvrdi da je i nju zlostavljao.