Nakon što su početkom prošle godine podignute nove optužbe protiv bivšeg filmskog producenta, započeta je borba kako bi iz Njujorka došao u Kaliforniju kako bi mogao prisustvovati mogućim suđenjima.

Sada je konačno u utorak ujutru izručen u Los Anđeles, nakon što je tokom 2020. godine optužen za još dva slučaja napastvovanja,  a u međuvremenu su se javile još neke žrtve. 

11 slučajeva seksualnog napada za koje je Vajnstin optužen uključuju četiri slučaja silovanja pet žena, a navodno se napastovanje događalo u razdoblju od 2004. do 2013. godine.

harvi vajnstin plasi se bola u zatvoru
printscreen/youtube 

- Harvi i dalje tvrdi kako je svaka njegova seksualna aktivnost tokom njegovog celog života bila uz pristanak s obe strane, i to se nije promenilo - izjavio je njegov predstavnik Juda Engelmayer.

Međutim, njegov advokat Norman Efman ranije ove godine podneo je pritužbu na njujoršku kaznu za koju tvrdi da je "ravna smrtnoj kazni", zbog Vajnstinovog lošeg zdravstvenog stanja. 

- Borićemo se kako bi mogao dobiti potrebnu medicinsku pomoć i, naravno, kako bi se mogao pošteno da se leči - rekao je Engelmayer.

Navodno, Vajnstinov najveći strah je upravo to da trpi bol u zatvoru, a plaši se i reakcija drugih zatvorenika.