Najstariji sin Breda Pita i Anđeline Džoli, Medoks Džoli Pit (19) je svedočio protiv svog oca na novom saslušanju povodom nasilja u porodici, dok i dalje traje duga bitka bivšeg para oko starateljstva nad decom.

Naime, Anđelina je u prošlosti optužila svog bivšeg muža Breda Pita (57) da je bio nasilan prema njihovom sinu, tinejdžeru Medoksu, 2016. godine tokom leta u privatnom avionu, a izvori bliski Bredu su sve porekli u to vreme.

"The Sun" je potvrdio da je Anđelina popunila nove papire na sudu 12. marta ove godine i ponudila dokaz povodom navodnog nasilja u porodici, a sada je i njihovo jedino punoletno dete svedočilo protiv oca. Izvor blizak Bredu je izjavio:

- Medoks je kao punoletna osoba već svedočio u tekućem sporu oko starateljstva i nije baš bio laskav prema Bredu, prenosi "Us Weekly".

- On ne koristi prezime Pit na svojim dokumentima, već samo Džoli, što nije legalno. Medoks želi legalno da promeni svoje prezime u Džoli, ali je Anđelina rekla da to ne podržava, dodao je izvor.

anđelina džoli
Shutterstock 

Džolijeva je prošlog petka podnela nove dokaze sudu u kojima Pita optužuje za porodično nasilje. U dokumetima se navodi da su glumica i njihova deca, Medoks, Paks, Zahara, Šilo i blizanci Knoks i Vivijen, spremni da ponude dokaze u prilog tvrdnjama protiv Pita.

U novembru 2016. godine je potvrđeno da je Bred Pit oslobođen optužbi od Odeljenja za decu i porodicu u Los Anđelesu, nakon što su istražili navodno zlostavljanje dece. Nakon navodnog incidenta između Pita i Medoksa u porodičnom privatnom avionu, zvanični razgovori obavljeni su s Pitom, Džoli i njihovo šestoro dece.

- Odeljenje za decu i porodicu iz Los Anđelesa je Breda odmah oslobodilo svih optužbi za porodično zlostavljanje. Slučaj je ostao otvoren zbog velikog opreza Odeljenja koje je stvar shvatilo vrlo ozbiljno. U skoro dve godine nadgledanih poseta, nije bilo nijednog slučaja zbog kojeg bi se oglasila zvona za uzbunu, rekao je upućeni izvor za "Us Weekly".

Izvor blizak glumcu je novi dokument Anđeline Džoli ovih dana okarakterisao kao još jedan pokušaj niskog udarca.

- Tokom poslednje četiri i po godine Anđelina je svašta tvrdila. Sve je razmotreno, ali ništa od tih tvrdnji nije potkrepljeno dokazima. I decu je već koristila kako bi povredila Breda, i ovo je više nastavak takvog ponašanja. Dodavanje dokumenata od njenog četvrtog ili petog advokata dogodilo se kako bi naštetili Bredu - rekao je izvor blizak glumcu.

bred pit
Shutterstock 

"Us Weekly" je u julu 2020. godine preneo vest da se Bred i Medoks još uvek ne viđaju, a izvor je tada rekao kako ta veza još uvek nije uspostavljena. Dodato je i da Pit ne razgovara ni s Paksom.

U oktobru 2019. godine jedan upućeni izvor je otkrio da Pit smatra da je njegov narušeni odnos s Medoksom ogroman gubitak. Međutim, njegovom sinu se to nije preterano dopalo.

Podsetimo, Anđelina Džoli je zahtev za razvod predala u septembru 2016. godine, nakon dve godine braka i 12 godina provedenih u vezi. Par je proglašen pravno slobodnim u aprilu 2019. godine, ali postupak razvoda je još u toku, a nerešena pitanja su starateljstvo nad decom i podela imovine.