Ovde ste jer želite da znate najveće razloge zašto muškarci prestaju da vole. Možda vas muči raskid - čovek za koga ste mislili da će vas zauvek voleti odlučio je da više ne želi da bude sa vama. Možda se osećate kao da vaša veza gubi "iskru" – ne znate zašto i kako, ali vam se čini da se stvari udaljavaju između vas i voljene osobe. Možda vam je čovek za kojeg ste mislili da je zaljubljen u vas koliko vi u njega, upravo rekao da se više ne oseća isto prema vama.

Šta god da je razlog, verujemo da vas zanima zašto je to tako. Zašto je raskinuo sa vama? Zašto se osećate kao da vas više ne voli? Koji razlog postoji da se čovek odljubi?

Šta kaže "struka"

Prema istraživanjima, postoje određeni uobičajeni razlozi zbog čega može doći do prestanka ljubavi kod muškaraca:

  • Ne vole zanovatanje 
  • Gube sebe/ nemaju vremena za ono što njih zanima
  • Česte svađe
  • Nedovoljno se*sa
  • Mešaju ljubav i zaljubljenost
  • Prestao ili prestali ste da se trudite u vezi - nema uzbuđenja više
  • Ne mogu da budu to što jesu kraj vas
  • Promene u izgledu, kilaži, ponašanju
Zašto se muškarci odljubljuju
Shutterstock 

Šta kažu muškarci

Naravno, mi smo sproveli anketu i pitali muškarce zašto su prestali da vole svoje partnerke, odnosno, šta se to tačno promenilo pa je došlo do prekida emocija. Ovo su njihovi odgovori:

- Smuvali smo se mladi, bili zajedno dugo, i vremenom smo se navikli jedno na drugo. Više je ne gledam kao ženu. Više kao nekog ortaka sa kojim ima dete. (Vuk 38)

- I nakon pet godina veze nije znala ništa o meni. Bilo joj je bitno samo da je njoj okej, a sve što sam joj pričao, na jedno uvo uđe, na drugo izađe. Tad sam počeo da se hladim. I, pogodi, opet sam ja bio kriv na kraju. (Nikola 40)

- Jako nam je bio dosadan s*ks. Ona bi samo legla i kao to je to... ne mogu... (Jovan 28)

Muškarcima smeta kada su loši odnosi
Shutterstock 

- Moja bivša je bila bolesno ljubomorna. Mislio sam da će to da se promeni vremenom, ali nije. Postajalo je sve gore. Pravila mi je scene, dolazila na posao, pretila... sve sam pokušavao, i bio sam umoran. Najgore što mi je pravila probleme četiri godine i nakon raskida. Jednostavno, svu ljubav koju sam imao je ubila. (Milan 31)

- Znam kako će da zvuči, ali ugojila se. Meni to smeta. Šta ću... ali tako je. (Strahinja 27)

- Meni je žena najbolji drug ali je ne volim onako, kao ženu. Prosto, ona je dobra majka i to je to, ja se trudim da obezbedim sve i hvala bogu mogu, ali za ono što meni treba imam drugu. Ona je sve što moja supruga nije. S*ks nam je lud, ona je mirišljava, doterana, ribetina... je** ga, tako je. (Igor 42)

Pojedini mušakarci varaju žene jer ih više ne vole
Shutterstock 

- Ja sam bio onaj štreber što je bio nesrećno zaljubljen u ribe koje mi nikad ne bi dale šansu. Tako je bilo i sa njom. Međutim, ne znam kako, ali smo se smuvali. Ja sam bio lud za njom, ali lud. Sve sam radio šta mi kaže, trčao, plaćao, vodio na ručkove, večere... a ona me je zapravo koristila. Ali ni to mi nije smetalo dok nije krenula da me proziva i javno, da sam ovakav, da imam stomačinu, da sam nikakav, da treba da budem srećan što me je pogledala... i tad sam počeo da se hladim. Trebalo mi je vremena, ali sam otišao. Samo sam pokupio stvari i blokirao je svugde. (Mladen 35)

- Trudila se da promeni sve kod mene. Smetalo joj kako se oblačim, koju muziku slušam... ja sam "seljačina" znate... i to njeno zvocanje... stalno je nešto, stalno nešto smeta... jednostavno, vremenom sam shvatio da me nervira i da bežim od sopstvene kuće. (Nebojša 45)

- Jao, imao sam tu jednu... baš sam je voleo, ali ona je brate bila prezahtevna... teška osoba. Stalno ima neki problem, stalno kuka, a kad joj ponudim rešenje, neće. Ja zapravo nisam znao šta ona hoće, nije ni da je depresivna, nego nekako razmažena... (Matija 29)

Neke žene su prezahtevne
Freepik/DCStudio 

- Nismo imali odnose dve godine. Sad kad se okrenem, ne znam kako sam izdržao. Ali ona je sve to pravdala time da nije "se*sualna osoba" i da sam ja kreten što želim da budemo intimni. U početku je nisam varao, majke mi, ali kasnije jesam... i na kraju sam izašao iz odnosa. 

- Ovo će zvučati odvratno, ali tako je. Bivša se razbolela u jednom trenutku i ne kažem, bio sam tu kroz sve, ali nakon operacije i svega, ja više nisam nju gledao kao ženu. I dalje mi je draga, stalo mi je do nje, ali ne mogu... kad se skine... jednostavno ne mogu... Neću reći da mi se gadilo, ali prosto, nisam mogao da se uzbudim, i to je bilo to. (M.V. 39)

- Ništa nije valjalo šta uradim. Ali ništa. Ne znam koliko da sam se potrudio, uradio šta se od mene traži, jednostavno, nije valjalo ništa. Vremenom sam počeo sebe da gledam kao promašaj, ubijala me je u pojam. I to je bilo to. (Vladimir 41)

- Kada sam se razboleo, nije se udostojila da mi pošalje dve čestite poruke. A to je bila devojka u koju sam baš, baš, baš bio zaljubljen. Raskinuli smo, i nismo se videli par godina. Onda smo se sreli na nekom rođendanu i šta ću, pao sam opet na nju i smuvali smo se. Meni se opet bolest vratila, a ja sam mislio da će biti tu jer smo sada zreliji. Nije. Shvatio sam tad koliko je sebična. Ironija je što mi je pisala nedavno na Insta kad sam okačio fotku sa devojkom. Rekao sam da mi se gadi i da mi se ne javlja. Ništa gore od sebične osobe. (Ilija 32)

Neki muškarci su prestali da vole jer se ženama promenilo telo.
Shutterstock 

- Ja sam se odljubio nakon porođaja žene. I sve razumem, nije lako, beba, nespavanje... bio sam tu, nisam ja neki od onih što ih je briga za žene. Ali i kad je beba porasla, za mene nije bilo mesta. Nije želela da budemo intimni, ni da se poljubimo, ja sam bio samo kasica prasica. (Marko 29)

- Prestao sam da volim bivšu kada sam shvatio da sam je "prerastao". Ona više nije bila ono što mi treba. Nismo imali teme za razgovor, niti ju je zanimalo išta o onome što radim i šta mene zanima. (Vukašin 37)

- Zapustila se, nije se više sređivala i ugojila se. Jednostavno ne vidim sebe sa takvom ženom. (Tadija 30)

Prčitajte još: DA LI JE "SOFA TEORIJA" DEJTOVANJA KLJUČ ZA PRONALAZAK PARTNERA? Terapeutkinja otkrila načine do sreće u ljubavi

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Ana Rodić - O zaljubljenosti i ljubavi MONDO/Stefan Stojanović

Izvor: Wanted J. S.