Ovde ste jer želite da znate najveće razloge zašto se muškarci odljube. Možda vas muči raskid - čovek za koga ste mislili da će vas zauvek voleti odlučio je da više ne želi da bude sa vama. Možda se osećate kao da vaša veza gubi "iskru" – ne znate zašto i kako, ali vam se čini da se stvari udaljavaju između vas i voljene osobe. Možda vam je čovek za kojeg ste mislili da je zaljubljen u vas, koliko vi u njega upravo rekao da se više ne oseća isto prema vama.

Šta god da je razlog, verujemo da vas zanima zašto je to tako. Zašto je raskinuo sa vama? Zašto se osećate kao da vas više ne voli? Koji razlog postoji da se čovek odljubi?

Mnogi se pitaju zašto muškarci prestaju da vole.
Shutterstock 

Psiholozi imaju odgovore na neka od vaših pitanja, a mi vam otkrivamo glavne razloge zbog kojih bi muškarac mogao da prestane da voli.

1. Oseća da gubi sebe

Da bi veza zaista bila sjajna i da bi trajala, oba partnera moraju biti u stanju da se osećaju najautentičnije, da ostaju svoji iako sada "dele život" sa drugom osobom. jedno oko drugog. Oba pertnera treba jedno drugom da se dopadaju baš takvi kakvi su, iskrneo i u potpunosti. Ako muškarac oseća da stalno želite da ga menjate, kritikujete iznova stavri koje voli, on će smatrati da niste dovoljno kompatibilni. Ako se oseća kao da ne može biti svoj kada je sa njom, prestaće da želi da bude u njenoj blizini i na kraju će odlučiti da prekine odnos, piše Vixendaily, prenosi Sensa.rs.

2. Interakcije u vezi su više negativne nego pozitivne

Ljubavni odnos je dobar kada se dobro osećate kada ste sa drugom osobom. Kada počne da se oseća više negativno nego pozitivno, veza se može brzo raspasti. Česte svađe, rasprave, ljutnje, kritikovanja jedno drugog, sve ovo može naterati čak i najzaljubljenijeg muškarca da se odljubi i odluči da napusti vezu.

Svađe mogu uticati na prestanak ljubavi.
Shutterstock 

3. Emocionalna intimnost veze se gubi

Ovo možda i najteže pada ženama koje su po prirodi te koje su romantičnije (iako nije uvek slučaj). Vaše zajedničko vreme svodi se na pitanja o kućnim i zajendičkim poslovima, novcu, obavezama, a emocionalna ili fizička povezanost se gubi. Ako otkrijete da su vaše interakcije s njim više poslovne nego intimne, više usredsređene na obavljanje neromantičnih zadataka, a ne na uživanje jedno sa drugim – to je veliki znak da emocionalna intimnost vaše veze bledi. Mnogi ljudi ovo nazivaju "iskrom" koja bledi ili strašću koja se gasi.

4. Shvatio je da vaši životni ciljevi nisu kompatibilni 

Možda on želi decu, a vi ne. Možda želite da živite na selu, dok on želi da živi u gradu. Možda želi kuću i dvorište dok vi želite stan. U redu je da svako u vezi ima različite želje, ne možemo misliti svi isto. Međutim, kada se osnovne životne smernice i ciljevi razlikuju, kada se način života potpuno razlikuje i ne možete pronaći kompromis, dolazi do pitanja - "Da li volim ovu osobu dovoljno da odustanem od nečega što mi je zaista važno?" To ne znači da treba odustati od svojih želja samo da bi se sačuvao odnos, jer to će samo dovesti do veće nesreće i nezadovoljstva. Kada nema kompromisa i putevi se razilaze, onda je raskid jedino rešenje. sa nekim drugim možete pronaći sreću i zajednički put.

Nekad do prestanka ljubavi dolazi jer nemate iste ciljeve.
Shutterstock 

5. On je pomešao ljubav i zaljubljenost

Jedan od najbolnijih razloga zašto bi se momak muškarac mogao odljubiti jeste taj da shvati da uopšte nije bio zaljubljen u vas. U novijim vezama, do godinu dana, kada ne stane strast i uzbuđenje sa početka, i kada nastane mirna luka u ljubavi u kojoj treba da rastete, muškarac može shvatiti da to nije to, da je strast bila do minantnija od ljubavi. Važno je da u sebi ne tražite krivicu, dogodio se samo loš spoj... Nastavite dalje i naćićete nekoga ko vas zaslužuje.

6. Jedno ili oboje ste prestali da se trudite

U redu je da se u nekom trenutku veze oba partnera opuste i puste da stvari idu svojim tokom. Ali, ako jedan ili oba partnera potpuno prestanu da se trude u odnosu, da ga zajendo nadograđuju, da se sve više povezuju i kroz njega se razvijaju, to može biti razlog za gašenje emocija.

7. Seks ne postoji ili ga je sve manje

Baš kao i psihološka povezanost, i fizička je veoma bitna. Ukoliko je fizička intimnost smanjena ili je nema, pojeidni muškarci to doživljavaju kao lični promašaj, odnosno kao da vas "ne pali", što na duže staze može dovesti do toga da se gasi i jednostavno pokuša da pronađe nekog kome će biti "dovoljan", te je jako bitno razgovarati i o ovim temama.

Nedostatak seksa može dovesti do problema i prestanka ljubavi.
Shutterstock 

8. Ne može da bude to što jeste kada je sa vama

Da bi veza zaista bila sjajna (i imala DNK da traje), oba partnera moraju biti u stanju da se osećaju kao da mogu biti oni kada su pored onog drugog. To znači da ne moraju da se ustežu kada su kraj vas, pretvraju da su ono što nisu i slično. 

Ukoliko ne može da bude iskren kraj vas, da vam kaže ono što misli, oseća, da podeli problem, ili se prosto ponaša kakav e zaista, nekad to može biti recept za propast.

Bonus video:

raskid u avionu TikTok/traveltmz

Izvor: Wanted J. S.