Pitajte bilo koga ko je solo, reći će vam: upoznavanje može biti prilično izazovno. Zato je terapeutkinja dr Elinor Grinberg osmislila "sofa teoriju upoznavanja". U osnovi, teorija kaže da biste trebali pristupiti traženju partnera na isti način kao što biste pristupili kupovini sofe.

U svom članku, Grinberg otkriva pet osnovnih pravila te teorije:

1. Da biste pronašli sofu, posetite mesta gde se prodaju sofe

Grinberg objašnjava: "Ako vam treba sofa, ne biste sedeli kod kuće i čekali da sofa dođe do vas. Zašto biste bili pasivni i nadali se da će vas savršen partner pronaći? Slično tome, ne biste samo šetali ulicom u nadi da ćete naići na pravu sofu, već biste svesno otišli na mesta gde je verovatno da ćete upoznati potencijalnog partnera, umesto da čekate da ljubav vašeg života prođe pored vas na ulici."

2. Ako niste pronašli sofu na prvom mestu koje ste pogledali, posetite druga mesta

Ako ne uspete iz prvog pokušaja - bilo da je reč o kupovini sofe ili izlasku - pokušajte ponovo. Samo zato što ne upoznate odmah nekoga sa kim biste želeli započeti vezu, ne znači da treba da odustanete; ako želite da budete s nekim, nastavite da tražite dok ne nađete pravog.

ljubavni par se drži za ruke
Pexels/ cottonbro studio 

3. Ne brinite se previše kako izgledate

"Kada idete u prodavnicu nameštaja, malo je verovatno da ćete se stideti što već nemate sofu", primećuje Grinberg. "Zašto biste se stideli što nemate partnera?"Nemojte dozvoliti strahu od sramote ili odbacivanja da vas spreči u nastojanju da pronađete ljubav.

4. Izaberite pravu osobu za dejt

Prema Grinbergu, ne biste išli u prodavnicu sofe koju ne možete priuštiti ili na mesto gde se prodaju sofe koje ne želite. Ovo znači da treba realno da sagledate sa kim biste želeli da izlazite. Na primer, ako ne konzumirate alkohol, možda ne biste trebali tražiti partnera u barovima.

dejt
Pexels/ Marina Abrosimova 

5. Tražite sebi slične

Grinberg savetuje solo osobama da traže partnere koji odgovaraju njihovom životnom stilu. Ona navodi primer muškarca koji je rekao da je njegova snaga u tome što je religiozan, poštuje druge i ima čvrste moralne vrednosti. "Savetovala sam mu da potraži mesta gde će žene koje dele iste vrednosti ceniti",objašnjava ona. "Prestao je da obilazi barove i onlajn upoznavanja i našao je partnerku preko grupe slobodnih osoba u svojoj crkvi."

Deluje logično, zar ne? Zato izađite i pronađite svog savršenog partnera - na sofi.

Pročitajte još: STALNO SE VRAĆATE BIVŠEM I NE ZNATE KAKO TO DA PREKINETE? Zbog ovih 5 razloga vam nikada neće krenuti na bolje

Bonus video

Šta pitati muškarca na dejtu TikTok/happyfitzam

Izvor: Wanted A.N.