Vest da je Harviju Vajnstinu, nekada slavnom holivudskom producentu za kog se ispostavilo da je zlostavljač žena, poništena presuda za teška se*sualna dela ostavila je javnost u šoku.

Žalbeni sud u Njujorku presudio je da Vajnstin nije imao pravedno suđenje, jer je dopušteno svedočenje žena o navodnim se*sualnim napadima, koje nisu bile deo optužbe protiv Vajnstina.

Harvi Vajnstin je holivudski zlostavljač
ETIENNE LAURENT / AFP / Profimedia 

Podsetimo, kada se saberu sve kazne, Vajnstin je trebalo da odleži 39 godina u zatvoru, međutim, situacija se sada menja iako je svedočilo oko 100 žena, a na listi žrtava su bile Anđelina Džoli, Ešli Džad, Kejt Bekinsejl, ali i čuvena oskarovka Mira Sorvino, kojoj je upravo producent uništio karijeru. 

Ćerku čuvenog glumca Pola Sorvina krasio je neverovatan talenat od malih nogu zbog čega je već sa samo 29 godina dobila Oskara za ulogu u filmu Vudija Alena "Mighty Aphrodite".

Mira Sorvino sa ocem Polom.
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Slavna lepotica je nizala ulogu za ulogom, a među istaknutijima su "Romino i Mišelino školsko okupljanje", "Mimikrija", "Semovo leto"... Za svoj rad na televiziji, bila je nominovana za Emija zbog svoje uloge Merilin Monro u "Normi Džin i Merilin", dok je dvaput nominovana za Zlatni globus, kako za ulogu Monroove, tako i za glavnu ulogu u mini-seriji "Trgovina ljudima".

Međutim, u trenutku kada je ceo svet hipnotisano pratio svaki njen potez i kada je bila na vrhuncu slave, mnogi nisu ni sanjali kakvu je jezivu tajnu krila od sveta. Ona je sa samo 16 godina bila napastvovana od strane jedne slavne ličnosti čiji identitet nikada nije želela da otkrije. O svemu je progovorila prvi put tek pre nekoliko godina.

Mira Sorvino bila je pretalentovana glumica.
Shutterstock 

"Ovde sam da bih pomogla. Drugi koji su preživeli isto ovo zaslužuju pravdu i više vremena kako bi naučili da se nose s tim. Osećate sramotu, kao da ste vi krivi", istakla je glumica.

"Hteo je da me uplaši za horor scenu. Vezao me je za stolicu, izvadio je kondom iz džepa i ugurao mi ga u usta, počela sam da se gušim", s bolom je ispričala Mira.

"Zato ovo radim sada kako bih pokušala da pomognem, jer trenutno postoje svi ovi koji su preživeli zlostavljanje i kojima je potrebna pravda, koji moraju da osete da mogu da odvoje vreme koje im je potrebno da prebrode traumu, da reše sramotu", objasnila je glumica koja je danas jedna od najglasnijih kada je u pitanju izmena zakona o silovanju.

Nažalost, isto je pokušao i Harvi Vajnstin, a optužbe protiv producenta javno je iznela. Ona se dotakla svega što se desilo tokom jednog panela. "Prestala sam da budem "vidljiva" glumica. I dalje sam radila indi i televizijska ostvarenja, ali je bilo veoma teško. Kritičari su me hvalili, ali džabe". 

Sorvino je rekla da "u to vreme nije znala šta se dešava" sa njenom karijerom, ali navodno više nije dobijala ponude za uloge. "Postojao je, znate, neki osećaj da sudbina jednostavno nije na mojoj strani, ali će biti samo pitanje vremena kada ću povratiti svoj status", rekla je ona.

"Ali onda sam se udala. Postala sam majka", nastavila je. "Postala sam ambasadorka dobre volje UN-a za trgovinu ljudima, koja je upravo bila veliki deo mog života. To je pozicija koju obavljam od 2009, zvanično. Ali da, tu je i moja porodica. Moja porodica je moje sve i ja više ne vidim svoju vrednost kao slavna glumica. Vidim svoju vrednost kroz to da budem dobra osoba", rekla je glumica koja je priznala tada da su i Vudi Alen i Vajnstin "uprljali sve te lepe stvari vezane za njenu glumačku karijeru". 

Pročitajte još: SEKSUALNI PREDATOR SILOVAO JE PREKO 75 ŽENA: Mamio ih je u stan i hotel gde ih je mučio, vređao i primorao na odnose

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

"Žrtva je žrtva, nema opravdanja za nasilnika" Izvor: Wanted/Mondo

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!