Salma Hajek odavno je osigurala svoju zvezdu na Holivudskom bulevaru slavnih, ali tokom svoje duge karijerem nije sve išlo tako glatko.

Glumica koja je trenutno zvezda dva holivudska filma - Marvelovog superherojskog "Eternals" i novog filma Ridlija Skota "Gučijevi", otvorila je dušu o svojim ulogama, a potom se dotakla i svog odnosa sa ozloglašenim rediteljem i ozloglašenim predatorom optuženim za seksualne prestupe - Harvijem Vajnstinom.

Salma je prvobitno odbijala da govori o Vajnstinu, ali je u drugom trenutku promenila odluku.

salma hajek
Shutterstock 

"Vajnstin mi je uznemiravao i maltretirao godinama. Ja sam ranije navodila da me je samo proganjao i maltretirao, ne i seksualno uznemiravao, mogu zamisliti šta je radio drugim ženama", rekla je Salma u intervjuu.

karvi vajnstin
Profimedia 

"Godinama sam mu govorila da ne želim da se tuširamo zajedno, da ne želim da me pipka dok sam gola, da ne želim da me gleda dok se ja sama gola tuširam, da ne želim da me on masira dok je go, da ne želim da mi pruža oralni seks. Ali, on je jednostavno čovek koji, kao i mnogi drugi muškarci u Holivudu, misli da je važan ako pokuša da uništi jednu ženu. Zato me je i maltretirao i zato je pokušao da mi se osveti kroz medije i produkcije", rekla je Salma.

Jedan od trenutaka koji joj je bio poprilično potresan bio je i kada je snimala film o Fridi Kalo. Pozvao ju je, a potom vikao na nju.

"Zašto imaš brkove i zašto su ti obrve tako čupave? Ne plaćam te da bi bila ružna", rekla je glumica.

salma hajek kao frida kalo
printscreeen/youtube 

"Nikada me nije seksualno zlostavljao jer sam bila snažna i jaka žena. Moja karijera je takođe bila na određenom nivou, tako da nije mogao da me manipuliše", dodala je glumica.

Podsetimo, Harvi je optužen za 11 teških krivičnih dela, koja uključuju silovanja i seksualne napade.