Možda je teško za poverovati, ali glumica Salma Hajek za par meseci će proslaviti svoj 55. rođendan! Ne čudi zbog čega bi svi hteli da znaju tajne dobrog izgleda lepe glumice raskošnih oblina.

Ipak, život u šestoj deceniji života ne donosi samo one uobičajene napore za održavanjem telesne forme i lepote. Većina žena poput Salme, prolazi i kroz razdoblje menopauze o kojem je glumica iskreno i progovorila.

Salma je iskreno priznala kako se učila promene na svome telu još od sredine svojih 40-ih godina. Jedan simptom se kod poznate glumice posebno istakao – ne možemo baš reći da je uobičajen.

salma hajek
Profimedia 

"Grudi zaista puno rastu. Kod nekih žena one se smanjuju. Postoje slučajevi da se kod nekih žena koje se debljaju usporedo i grudi postaju veće. Zatim postoje i one žene koje dobiju decu i doje ih, a njihove grudi postaju trajno veće.

A u nekim retkim slučajevima grudi mogu postati veće ako ste u menopauzi. Baš se dogodilo da se upravo ja mogu pronaći u svakom od ovih slučajeva’’, priznala je Salma.

Dodala je kako su novinski naslovi ranije tokom godina njeno raskošno poprsje povezivali s estetskim operacijama.

"Ne krivim ih. Moje grudi su pre bile manje kao i ostatak moga tela. One samo nastavljaju rasti i rasti, a moja leđa zaista trpe", našalila se Salma.

salma hajek
Image Press Agency/Avalon.red / Pacific coast news / Profimedia 

Izazovi menopauze

Bas kao i druge žene, Salma se nije najugodnije osećala kod doktora koji je upoznavao s mogućim simptomima kada je ulazila u menopauzu – pojava novih dlačica na telu, iznenadno dobivanje na težini, osetljivija narav i sklonost plakanju ili čak vaginalna suvoća.

Ipak, bez obzira na sve simptome koje bi se pojavljivali Salma je rekla je kako je pronalazila uspešan način da izađe na kraj s njima.

salma hajek
USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia 

"Primetila bih taj trenutak, duboko bi udahnula, a zatim bi sebi rekla: ‘Ok, proći će. Moraš biti sabrana’’, rekla je Salma, ali i dodala kako valunzi i nisu baš najzabavnija stvar na svetu.