Slavna glumica Mira Sorvino pre mesec dana izgubila je oca, čuvenog umetnika Pola Sorvina kojeg je proslavila uloga Polija Siserona u mafijaškom klasiku "Dobri momci" ("Goodfellas") iz 1990. godine. Mira je njegovu smrt veoma teško podnela, ponajviše jer joj je on bio najveći zaštitnik, a upravo je zahvaljujući njemu i uplovila u svet glume.

Sada se od njega još jednom oprostila na mrežama, ističući koliko joj je teško pto više nije među živima.

"Nedostaješ mi, tata! Celog života sam se plašila smrti svojih roditelja. Sada se delimično to i dogodilo. Imam ogromno saosećanje prema svima koji su izgubili roditelje. To te ostavlja nepovezanim, gura te u poziciju gde ste nepripremljeni, bez saveta i ljubavi onih koje ste najviše cenili...", napisala je na Intagramu čime je samo dodatno potvrdila da joj je Pol bio ogroman oslonac u životu.

Međutim, čak i uz zaštitu oca, Mirin život je bio daleko od idealnog. Pol Sorvino bio je veoma cenjen u Holivudu, međutim, to nije sprečilo druge da mladu glumicu iskoriste i nanesu joj traume za celi život. Lepu glumicu je čak pokušao da napastvuje Harvi Vajnstin, nekadašnji Polov prijatelj, a kada je saznao za to, malo je falilo da dođe do fizičkog obračuna

Mira Sorvino je bila napastvovana od strane Harvija Vajnstina, koji je bio prijatlej njenog oca.
Shutterstock 

"Ići će u zatvor. O, da. Taj kučkin sin. Biće dobro za njega ako ode tamo, jer ako ne ode, moraće da se nađe sa mnom. I ja ću ga ubiti. Stvarno je jednostavno. Da sam to znao ranije, on sada ne bi hodao. Bio bi u invalidskim kolicima", rekao je Pol Sorvino tada za "TMZ".

Podsetimo, Mira je 2017. godine javno progovorila o zlostavljanju koje je pretrpela od producenta Harvija Vajnstajna i veruje da je njena karijera oštećena nakon ovoga. Prema Piteru Džeksonu, Vajnštajn je sputavao Miru i Ešli Džad, još jednu glumicu koja je bila njegova žrtva, da budu razmatrane za uloge u filmovima "Gospodar prstenova".

Mira Sorvino bila je žrtva zlostavljanja i silovanja.
Shutterstock 

Do tog trenutka njena karijera išla je uzlaznom putanjom, ponajviše zahvaljujući filmu Vudija Alena: "Mighty Aphrodite" koji joj je doneo i Oskara. Kako je Sorvinova pričala, na snimanju ovog filma joj nije bilo lako i osećala je da je neprestano pod velikim stresom.

"Bila sam apsolutno neurotična dok sam snimala "Moćnu Afroditu". Svake noći sam bila na ivici nervnog sloma. Plakala sam, obraća se Bogu, bila sam toliko nervozna. A onda bih sutradan došla i odradila svoje scene", priznala je Mira u jednom intervjuu.

Glumica je nizala ulogu za ulogom, a među istaknutijima su "Romino i Mišelino školsko okupljanje", "Mimikrija", "Semovo leto"... Za svoj rad na televiziji, bila je nominovana za Emija zbog svoje uloge Merilin Monro u "Normi Džin i Merilin", dok je dvaput nominovana za Zlatni globus, kako za ulogu Monroove, tako i za glavnu ulogu u mini-seriji "Trgovina ljudima".

Međutim, u trenutku kada je ceo svet hipnotisano pratio svaki njen potez i kada je bila na vrhuncu slave, mnogi nisu ni sanjali kakvu je jezivu tajnu krila od sveta. Ona je sa samo 16 godina bila napastvovana od strane jedne slavne ličnosti čiji identitet nikada nije želela da otkrije, a koji je i sam bio deo glumačkog sveta i njegov  O svemu je progovorila prvi put tek pre dve godine.

"Ovde sam da bih pomogla. Drugi koji su preživeli isto ovo zaslužuju pravdu i više vremena kako bi naučili da se nose s tim. Osećate sramotu, kao da ste vi krivi", istakla je glumica.

"Hteo je da me uplaši za horor scenu. Vezao me je za stolicu, a onda...", započela je glumica koja je u tom trenutku jedva došla do daha. "Izvadio je kondom iz džepa i ugurao mi ga u usta, počela sam da se gušim", s bolom je ispričala Mira.

"Zato ovo radim sada kako bih pokušala da pomognem, jer trenutno postoje svi ovi koji su preživeli zlostavljanje i kojima je potrebna pravda, koji moraju da osete da mogu da odvoje vreme koje im je potrebno da prebrode traumu, da reše sramotu", objasnila je glumica koja je danas jedna od najglasnijih kada je u pitanju izmena zakona o silovanju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!