Lako je pomisliti, kada pogledate kako žive neke slavne holivudske zvezde, da su jednostavno rođeni pod srećnom zvezdom, te da im je život oduvek bio samo med i mleko. To se posebno odnosno na nepo bebe kojima su karijeru izgradili slavni roditelji.

Ipak, neki od njih i te kako su dokazali da ih krasi neverovatan talenat, toliko da su čak i postali poznatiji od majki i očeva koji su im otvorili vrata Holivuda. Jedna o njih je i lepa Mira Sorvino, ćerka čuvenog glumca Pola Sorvina. 

Mira sorvino krenula je stopama svog oca.
Shutterstock 

Mira je bila nagrađena i Oskarom, a slavni otac nije krio ponos zbog uspega mezimice. Pol Sorvino posebno je bio zaštitnički nastojen i kada je saznao da je čuveni predator Harvi Vajnstin probao da napastvuje Miru. Vajnstin je navodno pokušao i da uništi njenu karijeru, a o svemu je progovorila 2018. godine.

Inače, Mira je od najranijih dana znala da će biti glumica. Još kao tinejdžerka bila je deo hit serije Swans Crossing, nakon čega je radila kao asistentkinja režije, kasting direktorka i asistentkinja producenta na snimanju filma Amongst Friends 1993. godine.

Nakon nekoliko manjih uloga, Vudi Alen ju je odabrao da igra u njegovom filmu "Mighty Aphrodite" što joj je i donelo prestižno priznanje. Kako je Sorvinova pričala, na snimanju ovog filma joj nije bilo lako i osećala je da je neprestano pod velikim stresom.

- Bila sam apsolutno neurotična dok sam snimala "Moćnu Afroditu". Svake noći sam bila na ivici nervnog sloma. Plakala sam, obraća se Bogu, bila sam toliko nervozna. A onda bih sutradan došla i odradila svoje scene - priznala je Mira u jednom intervjuu.

Glumica je nizala ulogu za ulogom, a među istaknutijima su "Romino i Mišelino školsko okupljanje", "Mimikrija", "Semovo leto"... Za svoj rad na televiziji, bila je nominovana za Emija zbog svoje uloge Merilin Monro u "Normi Džin i Merilin", dok je dvaput nominovana za Zlatni globus, kako za ulogu Monroove, tako i za glavnu ulogu u mini-seriji "Trgovina ljudima".

Međutim, u trenutku kada je ceo svet hipnotisano pratio svaki njen potez i kada je bila na vrhuncu slave, mnogi nisu ni sanjali kakvu je jezivu tajnu krila od sveta. Ona je sa samo 16 godina bila napastvovana od strane jedne slavne ličnosti čiji identitet nikada nije želela da otkrije. O svemu je progovorila prvi put tek pre dve godine.

- Ovde sam da bih pomogla. Drugi koji su preživeli isto ovo zaslužuju pravdu i više vremena kako bi naučili da se nose s tim. Osećate sramotu, kao da ste vi krivi - istakla je glumica.

- Hteo je da me uplaši za horor scenu. Vezao me je za stolicu, izvadio je kondom iz džepa i ugurao mi ga u usta, počela sam da se gušim - s bolom je ispričala Mira.

Mira Sorvino preživela je seksualni napad sa samo 16 godina.
Shutterstock 

- Zato ovo radim sada kako bih pokušala da pomognem, jer trenutno postoje svi ovi koji su preživeli zlostavljanje i kojima je potrebna pravda, koji moraju da osete da mogu da odvoje vreme koje im je potrebno da prebrode traumu, da reše sramotu - objasnila je glumica koja je danas jedna od najglasnijih kada je u pitanju izmena zakona o silovanju.

Miri Sorvino velika pdorška bio je njen pokojni otac Pol.
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Bonus video:

"SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE" Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!