"UGURAO MI JE KONDOM U USTA, GUŠILA SAM SE" Svi su želeli da žive Mirin život, a samo je ona znala JEZIVU ISTINU o svemu

Mira Sorvino bila je silovana sa samo 16 godina, a istinu je otkrila tek relativno nedavno kako bi pomogla i drugim žrtvama koje su bile u sličnoj situaciji.

Mira Sorvino bila je silovana sa samo 16 godina, a istinu je otkrila tek relativno nedavno kako bi pomogla i drugim žrtvama koje su bile u sličnoj situaciji.
D'Avanzo/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Holivud je u početkom nedelje potresla vest da je preminuo slavni glumac Pol Sorvino, najpoznatiji po ulozi Polija Siserona u mafijaškom klasiku "Dobri momci" ("Goodfellas") iz 1990. godine.

Njegov publicista je izjavio da je glumac umro prirodnom smrću, u svom domu u Indijani, a iza sebe je ostavio suprugu i troje dece. Iako je podjednako voleo svoje naslednike, ipak se činilo da je posebno bolećiv prema ćerki Miri koja je i sama glumica.

Mira sorvino krenula je stopama svog oca.
Shutterstock 

Zapravo, poslednjih dana mrežama kruži njen snimak sa dodele Oskara, kada je osvojila ovu prestižnu nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu "Mighty Aphrodite". Njen govor je ostavio Pola u suzama, koji nije skrivao ponos zbog ćerkinog uspeha.

- Kada ste mi dali ovu nagradu, odali ste počast i mom ocu Polu Sorvinu koji me je naučio sve što znam o glumi. Volim te mnogo, tata - rekla je ova 54-godišnjakinja između ostalog u svom oskarovskom govoru.

Pol Sorvino posebno je bio zaštitnički nastojen i kada je saznao da je čuveni predator Harvi Vajnstin probao da napastvuje Miru. Vajnstin je navodno pokušao i da uništi njenu karijeru, a o svemu je progovorila 2018. godine.

Inače, Mira je od najranijih dana znala da će biti glumica. Još kao tinejdžerka bila je deo hit serije Swans Crossing, nakon čega je radila kao asistentkinja režije, kasting direktorka i asistentkinja producenta na snimanju filma Amongst Friends 1993. godine.

Nakon nekoliko manjih uloga, Vudi Alen ju je odabrao da igra u njegovom filmu "Mighty Aphrodite" što joj je i donelo prestižno priznanje. Kako je Sorvinova pričala, na snimanju ovog filma joj nije bilo lako i osećala je da je neprestano pod velikim stresom.

- Bila sam apsolutno neurotična dok sam snimala "Moćnu Afroditu". Svake noći sam bila na ivici nervnog sloma. Plakala sam, obraća se Bogu, bila sam toliko nervozna. A onda bih sutradan došla i odradila svoje scene - priznala je Mira u jednom intervjuu.

Glumica je nizala ulogu za ulogom, a među istaknutijima su "Romino i Mišelino školsko okupljanje", "Mimikrija", "Semovo leto"... Za svoj rad na televiziji, bila je nominovana za Emija zbog svoje uloge Merilin Monro u "Normi Džin i Merilin", dok je dvaput nominovana za Zlatni globus, kako za ulogu Monroove, tako i za glavnu ulogu u mini-seriji "Trgovina ljudima".

Međutim, u trenutku kada je ceo svet hipnotisano pratio svaki njen potez i kada je bila na vrhuncu slave, mnogi nisu ni sanjali kakvu je jezivu tajnu krila od sveta. Ona je sa samo 16 godina bila napastvovana od strane jedne slavne ličnosti čiji identitet nikada nije želela da otkrije. O svemu je progovorila prvi put tek pre dve godine.

- Ovde sam da bih pomogla. Drugi koji su preživeli isto ovo zaslužuju pravdu i više vremena kako bi naučili da se nose s tim. Osećate sramotu, kao da ste vi krivi - istakla je glumica.

- Hteo je da me uplaši za horor scenu. Vezao me je za stolicu, izvadio je kondom iz džepa i ugurao mi ga u usta, počela sam da se gušim - s bolom je ispričala Mira.

Mira Sorvino preživela je seksualni napad sa samo 16 godina.
Shutterstock 

- Zato ovo radim sada kako bih pokušala da pomognem, jer trenutno postoje svi ovi koji su preživeli zlostavljanje i kojima je potrebna pravda, koji moraju da osete da mogu da odvoje vreme koje im je potrebno da prebrode traumu, da reše sramotu - objasnila je glumica koja je danas jedna od najglasnijih kada je u pitanju izmena zakona o silovanju.

Miri Sorvino velika pdorška bio je njen pokojni otac Pol.
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši