Američki glumac Pol Sorvino, najpoznatiji po ulozi Polija Siserona u mafijaškom klasiku "Dobri momci" ("Goodfellas") iz 1990. godine, preminuo je u 83. godini u ponedeljak 25. jula.

Njegov publicista je izjavio da je glumac umro prirodnom smrću, u svom domu u Indijani, a iza sebe je ostavio suprugu i troje dece. Od holivudske legende opraštaju se brojne zvezde, međutim mrežama je ponovo počeo da kruži snimak na kom glumac grca u suzama tokom dodele Oskara 1996. godine, kada je njegova ćerka Mira dobila priznanje za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu "Mighty Aphrodite". 

Mira Sorvino oprostila se od pokojnog oca Pola na mrežama.
Shutterstock 

Ona je prestižnu nagradu posvetila svom ocu, koji nije mogao da zaustavi emocije tokom njenog emotivnog govora.

"Kada ste mi dali ovu nagradu, odali ste počast i mom ocu Polu Sorvinu koji me je naučio sve što znam o glumi. Volim te mnogo, tata", rekla je ova 54-godišnjakinja između ostalog u svom oskarovskom govoru, a Pol nije skrivao koliko je ponosan na svoju ćerku.

Inače, još jedna situacija sa Mirom je bila svojevremeno u žiži javnosti, kada su 2018. Pola pitali kako se oseća nakon navoda da je čuveni holivudski predator Harvi Vajnstin napastvovao njegovu ćerku. 

Pol sorvino bio je besan jer je njegovu ćerku napao Harvi Vajnstin.
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Ići će u zatvor. O, da. Taj kučkin sin. Biće dobro za njega ako ode tamo, jer ako ne ode, moraće da se nađe sa mnom. I ja ću ga ubiti. Stvarno je jednostavno. Da sam to znao ranije, on sada ne bi hodao. Bio bi u invalidskim kolicima", rekao je Pol Sorvino tada za "TMZ".

Podsetimo, Mira je 2017. godine javno progovorila o zlostavljanju koje je pretrpela od producenta Harvija Vajnstajna i veruje da je njena karijera oštećena nakon ovoga. Prema Piteru Džeksonu, Vajnštajn je sputavao Miru i Ešli Džad, još jednu glumicu koja je bila njegova žrtva, da budu razmatrane za uloge u filmovima "Gospodar prstenova".

Mira Sorvino bila je zlostavljana od strane holivudskog predatora Harvija.
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!