Zdravstveno stanje kralja Čarlsa III koji se već neko vreme bori protiv kancera navodno već neko vreme nije dobro, što veoma brine njegovu porodicu i prijatelje, kao i palatu. 

"Dok sam pričao sa prijateljima kralja proteklih nedelja povodom njegovog zdravlja, najčešći odgovor je bio... 'nije dobro'", rekao je kraljevski novinar Tom Sajks za Daily Beast.

Prijatelj monarha tvrdi da je "Čarls odlučan da pobedi kancer, i leče ga na sve moguće načine". "Svi su i dalje optimistični, ali je on veoma loše. Gore nego što puštaju da se sazna", dodao je. 

kralj Čarls je navodno sve lošije
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kraljevska spisateljica Tina Braun takođe je nagovestila da kralj prolazi kroz intezivnu zdravstvenu borbu, i dodala da je "Čarlsov rak naterao je princa Vilijama i Kejt Midlton da se zastrašujućom  blizinom spremaju za tron, iako su se nadali da će moći u miru da odgajaju decu".  

"Izgledi za to, rečeno mi je, kod njih izazivaju jaku anksioznost."

Sajks je takođe izvestio da se kraljevski planovi sahrane - pod kodnim nazivom "Operacija Menai Bridž" - trenutno razmatraju i ažuriraju.

Kejt i Vilijam su zabrinuti zbog ranijeg preuzimanja trona
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kruži i poseban dokument u kojem se navodi šta je dobro urađeno na sahrani kraljice Elizabete u septembru 2022. i šta bi se moglo bolje rešiti sledeći put kada neki monarh umre, navodi Daily Beast.

Svi izvori su naglašavali da se planovi kraljevske sahrane stalno preispituju. Međutim, jedan bivši službenik je nedavno priznao da su Čarlsovi zdravstveni problemi dali njihovim planovima drugačiju nijansu i hitnost.

"Planovi su očišćeni od prašine i aktivno se ažuriraju", objasnio je bivši službenik.

Planovi za sahranu Čarlsa su redovno preispitivani
Victoria Jones / PA Images / Profimedia 

"Nije ništa više od onoga što biste očekivali s obzirom da je kralju dijagnostikovan rak. Ali njihova cirkulacija je svakako naterala sve da se aktivno pripremaju".

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

"Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio? Kurir TV

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!