Ljubavna priča kralja Čarlsa i njegove supruge Kamile od samog starta pa do dana-današnjeg, nalik je nekon nadrealnom romantičnom filmu sa dramatičnim zaokretima. Mnogi su sumnjali da će se održati ovoliko dugo, no i 19 godina kasnije, nakon niza skandala, smrti, bolesti... kralj i njegova nekadašnja ljubavnica vole se istim žarom. 

Na današnji dan, pre gotovo dve decenije venčali su se zgradi opštine u Vindzoru, što je bio prvi put da neki član kraljevske porodice sklapa građanski brak. 

Kralj Čarls sa Kamilom.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Venčanju u opštini prisustvovalo je samo 28 članova porodice, a pokojna kraljica Elizabeta nije želela da dođe u opštinu, iako je kasnije bila u kapeli. I upravo je tu došlo do zaokreta koji se i dan-danas prepričava. 

Kalj Čarls i Kamila na venčanju.
Alastair Grant / AFP / Profimedia 

Naime, mnogima je bilo čudno što je Kamila nosila sivu toaletu na venčanju sa čovekom svog života, sve dok se iza nje nije pojavila Elizabeta. A staro pravilo glasi - niko sem kraljice ne sme da se pojavi u istoj boji, makar to bilo i venčanje, u ovom slučaju.

Elizabeta je došla u belom na venčanje sina.
STEFAN ROUSSEAU / AFP / Profimedia 

Njen potez mnogi su tumačili kao osvetu za sve što je urađeno Dajani. Setimo se samo da je ta ista Kamila na venčanje Čarlsa i omiljene princeze došla u beloj toaleti, koja je bila veoma svečana. Vlada mišljenje da je njena kombinacija komotno mogla da prođe kao neka vrsta venčanice, što je tumačeno kao vid nepoštovanja.

"Naravno, znala sam da je bila tu. Tražila sam je pogledom. Dok sam hodala ka oltaru, spazila sam Kamilu sa šeširom s velom. Videla sam sve, njenog sina Toma kako stoji na stolici. Do danas, znate, imam to živo sećanje", pričala je Dajana 1991. godine.

"Pokušavala sam da budem zrela, ali nisam mogla da prestanem da mislim na njegovu aferu sa Kamilom. Nisam imala sa kim da pričam. Veče pre venčanja imala sam strahovit napad bulimije. Jela sam sve na šta sam naišla u kući gde sam spavala sa sestrom. I sve sam povratila",  ispričala je voljena princeza svojevremeno.

Samo par redova od nje, u potpuno belom kompletu sedela je najpoznatija ljubavnica, i gledala u Dajanu koja je išla do oltara. Kamilin suprug je, inače, kao komandant konjičkog puka, imao ulogu u organizaciji ovog posebnog dana: nadgledao je pratnju Čarlsove i Dajanine kočije kroz London, pa se tako i ona sama našla na venčanju veka. Za poznavaoce prilika je pomalo iznenađujuće to koliko je "dobro mesto" Kamila dobila, budući da je sedela svega nekoliko redova iza Dajanine rođene sestre.

Princeza Dajana na svom venčanju.
© Band Photo / uppa.co.uk / Avalon / Profimedia 

Međutim, ako ste mislili da je to najgore što se desilo na venčanju, varate se. Čarls je uradio, prema mišljenju mnogih, nedopustivu stvar u trenutku kada je govorio "da".

Kako se i videlo na nekim snimcima sa venčanja koji su kružili mrežama, današnji kralj, a nekadašnji princ sve vreme je gledao u Kamilu, čak i kada je oženio Dajanu i krenuo sa njom prema izlazu iz katedrale.

Grozne situacije nastavile su se i u njihovom braku, te su se u jednom trenutku čak i suočile Dajana i Kamila, a svi se sećamo i princezinog priznanja da je čula dok je Čarls govorio svojoj tadašnjoj ljubavnici da bi voleo da bude njen tampon. 

ČArls je sve vreme održavao vezu sa Kamilom.
Royal family / Alamy / Alamy / Profimedia 

Kako su se upoznali Čarls i Kamila

Interesantno je da mnogi ne znaju da je Kamilu i Čarlsa svojevremeno upoznala njegova prva ljubav iako se dugo smatralo da su se predstavili jedno drugom na polo meču, što zapravo nije bila istina.

Oni su se kretali u istim aristokratskim krugovima i posećivali iste žurke, a formalno su se upoznali 1970. godine, u stanu Lusije Santa Kruz, Čarlsove tadašnje devojke.

"Moj otac je bio ambasador Čilea u Londonu pet godina, a potom se vratio u Čile. Ja sam ostala i ispostavilo se da je u istoj zgradi živela Kamila. Ona je bila na prvom spratu, a ja na drugom. Postale smo bliske drugarice jer sam ja bila sama, a ona je bila vrlo velikodušna i ljubazna prema meni. Nikada neću zaboraviti prve proslave Božića, koje sam provela s njenom porodicom" ispričala je jednom prilikom Lusija. Dotakla se i samog upoznavanja sa Čarlsom.

"Kamila je bila vrlo topla osoba i pomislila sam da bi bilo dobro da je ima u svom životu. Svraćao je kod mene na piće ili da me pokupi i jednom sam ga pitala: 'Smeta li ti da dođe i Kamila?'", prisetila se u jednom od retkih intervjua Lusija Santa Kruz.

Kako tvrdi biograf Džonatan Dimblbi u jednoj knjizi o Čarlsovom životu "on je odmah izgubio razum".

Pročitajte još: "OVO JE MOJA DRUGARICA KAMILA" Rekla je Čarlsova prva ljubav i potpisala svoj raskid, a kasnije "smrtnu presudu" Dajani

Nakon godinu i po dana bliskog prijateljstva, stvari su postajale romantične. Međusobno su pisali ljubavna pisma i vodili duge razgovore pred spavanje. Čarls je bio oduševljen Kamilom, no situacija nije bila idealna.

Kraljevska porodica se bunila zbog njihove veze, a nakon njegovog odlaska u vojsku smatralo se da su konačno uspeli da iz razvdoje. Kamila nije želela da ga čeka, te se udala za nekadašnjeg dečka Endrua Parkera Boulsa

Po povratku iz vojske, ostao je u dobrim odnosima sa Kamilom, koja je već postala majka. Međutim, emocije su bile jače. Iako je već uveliko bio u vezi sa Dajanom, Čarls je bio sa ljubavnicom, a nakon svega što su prošli, emocije ne blede iako će za mnoge, naročito one koji su voleli Dajanu, Kamila zauvek ostati "ljubavnica".

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Dajana Čarls  tiktok/@royal.tc

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!