Prošlo je dugih 26 godina od kako je najomiljenija princeza Dajana izgubila život u tragičnoj nesreći, ali čini se da se pojedini i dalje ne mire sa njenom smrću. I dalje im je rak-rana i žele sve što je nekad bilo njeno, kao da se i dalje takmiče. 

Princezi Dajani Kamila još uvek zavidi.
Richard Gillard / Camerapress / Profimedia 

A kad kažemo pojedini, misli se prevashodno na kraljicu Kamilu Parker, koja se nije smirila ni nakon što je Dajani uzela muža, rasturila porodicu, već je za sve ovo vreme bezuspešno pokušavala i da je kopira na svim poljima, počev od ponašanja, pa sve do oblačenja. 

Kamila Parker bezuspešno kopira Dajanu.
Shutterstock 

Da ne zaboravimo neke prljave udarce ispod pasa još dok je Dajana bila živa. Setimo se samo venčanja princeze kada se Čarlsova ljubavnica pojavila podignute glave, u belom.

Ledi Di je kasnije priznala da ju je tražila pogledom i našla tek kada je krenula od oltara. 

Princeza Dajana na venčanju sa Čarlsom nije želela da nosi krunu kraljice Elizabete.
- / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

No, karma uvek uradi svoje, te je na njenom venčanju sa Čarlsom u belom došla niko drugi do kraljica Elizabeta. 

Kamili se na venčanju pojavila kraljica u belom.
Alastair Grant / AFP / Profimedia 

Takođe, ne smemo zaboraviti ni Dajaninu osvetničku haljinu kada se saznalo javno za Čarlsovu aferu.

Dajana se pojavila u osvetničkoj haljini.
NILS JORGENSEN / Shutterstock Editorial / Profimedia 

I umesto da se primiri i narodski rečeno "pokrije ušima", Kamila se pojavila u javnosti, ni manje ni više, nego u veoma sličnom izdanju kao Dajana. No, narod ju je ismejao, a javnost je bila nemilosrdna. 

A što su neki bili uporniji u tome da je ne prihvate kao buduću kraljicu, čak i kada se udala za Čarlsa, to se Kamila više trudila da imitira Dajanu.

Tako je čak nosila i njen nakit, iako kraljevska riznica samo što od ptice mleko nema. Međutim, nakit nije jedino što je Parkerova prisvojila. 

Naime, kada su se nedavno Čarls i Kamila pojavili na tradicionalnoj službi u Katedrali u Jorku kako bi obeležili Veliki četvrtak, mnogi su, opravdano, pohvalili kostim kraljice u tamno plavoj boji sa belim detaljima. Iza ove toalete stoji Brus Oldfild, što je mnoge iznenadilo jer je on poznat javnosti upravo po svom velikom, izuzetno bliskom prijateljstvu sa Dajanom.

Kamila u haljini istog dizajnera koji je kreirao za Dajanu.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Omiljena princeza je veoma često nosila njegove kreacije. Setimo se samo prelepe metalik plisirane haljine sa naglašenim strukom i naramenicama.

Ili pak sličnog modela, ali sa tankim bretelama. Kako stoji podatak na internetu, ona je imala čak 80 Brusovih haljina.

Kreacije koje odišu glamurom, elegancijom, sa daškom šljokica bile su njegov zaštitni znak, a princeza je i te kako umela to da iznese. Kako kad je bila mlada...

tako i u kasnijim godinama...

Međutim, čini se da se Kamila nije smirila dok omiljenog dizajnera neprikosnovene Dajane nije privolela na svoju stranu. Zapravo, on će kreirati i haljinu koju će Kamila nositi na krunisanju svog supruga, što je šokiralo javnost. 

Doduše, mnogi nisu znali da Oldfild i Kamila sarađuju već gotovo deceniju, te da je on bio zadužen za brojna izdanja u značajnim prilikama. 

Takođe, postali su i prijatelji kako je vreme odmicalo. 

"Kamila neguje veoma blisko prijateljstvo sa Brusom koje traje godinama, tako da je to na mnogo načina prirodan i jasan izbor. Ona mu veruje", rekli su neimenovani izvori za "The Sun".

Kraljica Kamila je bliska sa Dajaninim dizajnerom.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Oldfild nije komentarisao ovaj angažman, ali je jednom prilikom rekao: "Dao sam Dajani njen glamur, a Kamili njeno samopouzdanje".

Ipak, sve ovo mnogi su uzeli sa rezervom. Dok je nekima strašno to što će nositi haljinu omiljenog dizajenera pokojne supruge čoveka koji ju je varao s njom, drugi ovo posmatraju kao način da Kamila oda poštu princezi. 

Ipak, javnost nije oduševljena, i smatra da je ovo direktan šamar pokojnoj princezi, kako od strane Kamile, tako i kada je reč o Oldfildu za kojeg kažu da je "prodana duša", te da su mu jedino "pare bitne". 

Inače, 72-godišnji dizajner je ranije opisao svoj rad sa Dajanom kao "nemilosrdan", objašnjavajući da je ona bila svaki dan obučena kao da ide na venčanje. "Naša poslovna veza je trajala skoro 10 godina. Za mene je bila zaista važna. Bila je savršeni klijent", istakao je svojevremeno.

Bonus video:

Dajana Čarls  tiktok/@royal.tc

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!