Nekadašnja ljubavnica kralja Čarlsa, a danas njegova žena, Kamila Parker Bouls, uskoro će i zvanično postati supruga-kraljica Engleske nakon njegovog krunisanja 6. maja ove godine. 

Čini se da je put do ove titule strpljivo "krčila" godinama, ne prežući ni od čega. Zbog Čarlsa je bila spremna na nečuvene stvari, a određeni postupci ponovo su postali tema mreža kako se krunisanje bliži.

Kamila Parker je činila nečuvene stvari Dajani.
Shutterstock 

Da, ona jeste stekla brojne simpatije za sve ove godine koliko je sa Čarlsom, ali nažalost, nedovoljno da bi uspela da zaseni nikad prežaljenu Dajanu koju je ponizila čak i na dan venčanja. 

Naime, iako je poznato da su Kamila i Čarls godinama imali tajnu aferu, s vremena na vreme pojave se novi detalji, kao što je čuveni poziv u kojem joj budući kralj govori da bi rado "živeo u njenim pantalonama", pa čak bio i "tampon", što je zgrozilo javnost.

Čarls je godinama imao aferu sa Kamilom.
Royal family / Alamy / Alamy / Profimedia 

Ipak, ništa nije toliko šokiralo sve kao fotografije sa venčanja Dajane i Čarlsa na kojem se ljubavnica uredno pojavila i to, ni manje, ni više u belom. No, tek sada, mrežama je počeo da kruži snimak kada pored nje do oltara prolazi Ledi Di u venčanici, a potom vidi ljubavnicu svog budućeg muža u masi. 

Kamilin suprug je, inače, kao komandant konjičkog puka, imao ulogu u organizaciji ovog posebnog dana: nadgledao je pratnju Čarlsove i Dajanine kočije kroz London, pa se tako i ona sama našla na venčanju veka. Za poznavaoce prilika je pomalo iznenađujuće to koliko je "dobro mesto" Kamila dobila, budući da je sedela svega nekoliko redova iza Dajanine rođene sestre.

U intervjuu koji je ledi Dajana dala 1991, deset godina kasnije, ona je istakla da je bila svesna toga da će u Katedrali videti Kamilu i da ju je, štaviše, sama tražila u gužvi.

"Naravno, znala sam da je bila tu. Tražila sam je pogledom. Dok sam hodala ka oltaru, spazila sam Kamilu sa svetlosivim šeširom s velom. Videla sam sve, njenog sina Toma kako stoji na stolici. Do danas, znate, imam to živo sećanje", prisetila se Dajana.

"Videla sam je dok sam se vraćala, kad je sve bilo gotovo", ispričala je ledi Di.

Da sve bude još tužnije, na jednoj fotografiji jasno se vidi kako princ Čarls, dok vodi svoju mladu pod ruku gleda pravo u svoju ljubavnicu... dok je ona sedela spokojno, u belom, kao da je i tako pokušavala da pokaže Dajani gde joj je mesto.

Korisnici na društvenim mrežama komentarisali su ovaj sraman potez. "Zamislite Dajanin izraz lica kada je videla Kamilu u belom na svom venčanju?", "Jadna Dajana, nikada nije imala šanse za sreću", "Kamila ne preza ni od čega", "Zamisli da se ljubavnica tvog muža pojavi na venčanju i to kao da se ona udaje?", "Nikada mi neće biti jasno zbog čega je Čarls izabrao Kamilu pre Dajane?", samo su neki od komentara na sporni snimak koji kruži mrežama. 

Dajanu je Kamila ponizila na dan venčanja.
- / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

Inače, i sama Dajana je govorila o tome kakve muke je proživljavala pre venčanja, a brojni detalji svedoče o tome kako se osećala tada kada je izgovarala sudbonosno "da".

"Dva dana pre imali smo generalnu probu i bila su upaljena sva svetla u katedrali Svetog Pavla. Tek tad sam shvatila kako će izgledati taj dan i počela sam da ridam. Kamila mi je bila u glavi čitavo vreme", pričala je velška princeza.

Kamila Parker Bouls sve vreme je bila u mislima devojci koja je postajala princeza i udavala se tog dana. Nije mogla da prestane da misli na to da njen budući suprug zapravo voli tu ženu.

"Pokušavala sam da budem zrela, ali nisam mogla da prestanem da mislim na njegovu aferu sa Kamilom. Nisam imala sa kim da pričam. Veče pre venčanja imala sam strahovit napad bulimije. Jela sam sve na šta sam naišla u kući gde sam spavala sa sestrom. I sve sam povratila", ispričala je voljena princeza svojevremeno.

Međutim, čini se da je Dajanu osvetila niko drugi do kraljica Elizabeta i to na dan kada se njen sin venčavao sa Kamilom. Ona je uradila isto što i Kamila Dajani - pojavila se u belom na njenom venčanju, a bilo je jasno da nekadašnjoj Čarlsovoj ljubavnici nimalo nije bilo prijatno, iako nije smela da zucne ni reč.

Kraljica Elizebeta pojavila se u belom na Kamilinom venčanju.
Alastair Grant / AFP / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!