Nije tajna da je Čarls tokom čitavog braka sa ledi Dajanom bio očajnički zaljubljen u Kamilu Parker. Njih dvoje imali su aferu gotovo od samog starta njegove veze sa omiljenom britanskom princezom, što je sadašnji kralj kasnije i priznao, a javnost nikada nije mogla da oprosti poniženja koja su priredili ledi Di. 

Tako je, primera radi, Čarls nosi Kamilin donji veš umesto maramice u džepu, a čak su i noć pred venčanje proveli u suzama, dok su pričali preko telefona.

Kralj Čarls varao je Dajanu od samog početka veze.
- / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

Kamila se, pojavila na Čarlsovom venčanju u belom, što je mnoge zgrozilo, a smatra se da je Dajanu osvetila niko drugi do Elizabeta, kada se na venčanju sina i nove snahe, koju dugo nije mogla da prihvati, pojavila upravo u belom kompletu.

Doduše, pokojna kraljica je Kamilu prihvatila pred smrt i čak zamolila javnost da je poštuju kao suprugu-kraljicu, međutim, čini se da svet nije još spreman da joj oprosti određene postupke, a čini se da će sada to ići još teže nakon što se saznalo da se ustremila na komade nakita koji su pripadali nikome drugome do pokojnoj Dajani. 

Naime, Kamila je u više navrata u prošlosti viđena sa nakitom koji je nosila Dajana. Iako je nakit vlasništvo kraljevske porodice, a ne Dajanin, mnosi su mišljenja da je od svih komada, mogla da izabere bilo šta drugo, a ne ono što je viđeno na pokojnoj princezi. 

Poznato je da je Kamila više puta bezuspešno i kopirala Dajanu, još dok je bila živa. Setimo se samo princezine osvetničke haljine u kojoj se pojavila dan nakon što se u javnosti saznalo za Čarlsovu aferu.

Ledi Dajana se pojavila u osvetničkoj haljini dan nakon što se saznalo za aferu.
NILS JORGENSEN / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Međutim, malo nakon toga, i Kamila je pokušala da izimitira Dajanu sa gotovo identičnim bisernim čokerom i izdanjem koje je bilo samo bleda kopija. 

Nakon godina i godina ismevanja, čini se da je Kamili bilo dosta, te sada, ne samo da redovno nosi Dajanin nakit, već ga je i uništila da bi ga prepravila onako kako njoj odgovara. Britanski mediji pisali su svojevremeno da je Kamila donela odluku da nosi aksesoare Čarlsove pokojne bivše supruge kako bi mu pokazala poštovanje, ali fanovima to nije po volji – smatraju da je ovaj gest poštovanja zapravo veliko nepoštovanje princeze Dajane i uspomene na nju.

Najvećom uvredom bivše ljubavnice prema pokojnoj princezi Dajani obožavaoci kraljevske porodice smatraju to što je Kamila viđana kako nosi kao broš deo ogrlice prerano preminule "Engleske ruže" ledi Di.

Prva Čarlsova supruga često je oko vrata nosila jedinstveni detalj od smaragda i dijamanata, a proteklih godina, Kamila je u više navrata isti predmet nosila zakačen za rever. Međutim, navodno Čarlsova večna ljubav nije uništila Dajanin nakit, već je u pitanju komad koji je kraljica Elizabeta II samo pozajmila ledi Di.

Ovaj broš najpre je pripadao kraljici Aleksandri, koja ga je dobila 1863. godine, a od tada je ostao u kolekciji u kraljevskoj porodici. Procenjuje se da je njegova vrednost oko 100.000 funti na današnjem tržištu, a navodno to što je Kamila tražila da se izmeni nije uticalo na ovu ocenu.

Kamila se navodno i ustremila na čuvenu tijaru koju je Dajana nosila na venčanju, ali će ona ipak završiti u rukama princeze Šarlot.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!