Kraljica Elizabeta II preminula je juče u 96. godini života. Bila je monarh 15 kraljevskih zemalja Komonvelta i vrhovni poglavar Crkve Engleske.

Kraljica Elizabeta II je ove godine proslavila platinasti jubilej - 70 godina vladavine, a na slavlju koje je održano u junu ove godine zabeleženo je jedno od njenih poslednjih javnih pojavljivanja. Tim povodom napisala je pismo u kojem je istakla da bi volela da, kada njen sin, princ Čarls (73) postane kralj, Kamila (74) bude poznata kao kraljica.

Kamila i Čarls venčali su se 2005. i plan je bio da Kamila bude samo princeza, ali očito je Elizabeta imala svoje razloge zašto je promenila odluku.

Bilo kako bilo, u fokus javnosti ponovo je došla vojvotkinja Kornvela, koja nije baš najomiljenija jer je razorila brak Ledi Dajana i princa Čarlsa.

Dajana je tražila pomoć kraljice nakon što je saznala da je Čarls vara s Kamilom.
Royalty / Rainbird / Profimedia 

Šuškalo se da je Kamila bila u vezi s princem dok je bio u braku s Ledi Di, a krajem 1992. su mediji objavili transkript tajnih Čarlsovih razgovora s Kamilom, što je bio konkretan dokaz da se brak miljenice nacije raspada.

Dajana je pokušala da se ubije, a kad u tome nije uspela, odlučila je da se razvede. Čarlsu je, doduše, dala još jednu šansu, a uslov je bio da prestane da se viđa s Kamilom, na šta on nije pristao. Tada su počeli da žive odvojeno.

Kamila i Čarls upoznali su se 70-ih godina
Shutterstock 

Čarls je zavoleo Kamilu 70-ih godina prošlog veka. Čekala ga je godinama i zbog njega je istrpela i prezir i osudu Britanaca i sveta, a onda su se konačno 2005. venčali. Ljubav traje i danas.

Kamila se brzo sprijateljila s članovima britanske kraljevske porodice, a posebno s Kejt Midlton (40). Mnogi joj nisu oprostili to što je Dajana zbog nje patila, ali barem su dokazali, ističu oni koji su upoznati u događaje s dvora, da je to bila ljubav za koju se isplatilo boriti.

Kamila je čekala princa Čarlsa.
Shutterstock 

Nije tajna da je Kamila Parker jedina žena koju je princ Čarls istinski voleo.

Ledi Dajana je to znala i svojevremeno se čak žalila i kraljici koja je pokušala da urazumi sina, ali bezuspešno. Kasnije su oboje imali brojne afere koje su samo dovele do razvoda i naravno, širom otvorenih vrata da Čarls učini Kamilu i zvaničnom suprugom.

Photoshot / Avalon / Profimedia, VINCENT AMALVY / AFP / Profimedia Princeza Dajana i princ Čarls.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!