Od kako je kraljica Elizabeta preminula, a princ Čarls došao na presto zajedno sa suprugom Kamilom Parker, mnogi nisu skrivali negodovanje. Iako ima onih koji i te kako vole kraljicu - suprugu Kamilu, mnogo je veći deo ljudi koji smatraju da nije dostojna titule, uključujući i Elizabetinu sestru Anu, koja nikad nije promenila mišljenje o Čarlsovoj nekadašnjoj ljubavnici.

Sada, kada se uveliko bira datum zvaničnog krunisanja, polemiše se i o nakitu kraljice koji je vredan milijarde dolara, a koji će, kako zakon nalaže sada preći u ruke pojedinih članova kraljevske porodice, naravno, unapred utvrđenom hijejarhijom.

Tako će Čarls konačno dragulje vredne čak 3,5 milijardi funti, a sa mogli da se pojave na kraljevoj ceremoniji krunisanja. Dragulji uključuju carsku državnu krunu vrednu 2,5 milijardi funti, koja je prekrivena dijamantima, a koja je poslednji put viđena na sahrani kraljice Elizabete, ukrašavajući njen kovčeg pored skiptra i kugle.

Stručnjak za kraljevske dragulje, Maksvel Stoun, ovim povodom je rekao:

"Krunski dragulji sadrže neke od najdragocenijih i najpoznatijih dragulja na svetu. Protkani istorijom, neverovatno je teško proceniti ih, ali ja mislim da vrede neverovatnih 3,5 milijardi funti."

Princ Čarls nosiće dragulje kraljice Elizabete.
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Takođe, određene komade mogla bi da ponese i Kamila, koja je, prema pojedinim izvorima već bacila oko na kraljevsku kolekciju. Među najvrednijim komadima su i mnogobrojne minđuše kraljice Elizabete koje nažalost, Kamila neće moći da nosi i to iz samo jednog razloga.

Naime, Čarlsova supruga poznata je po tome da obožava nakit, ali takođe, jednu stvar je uvek odbijala da uradi i kao mlada, ali i sad. Naime, Kamila nikad nije želela da probiši uši, pa tako nosi isključivo minđuše sa klipsom.

Kamila Parker uvek nosi minđuše sa klipsom.
Rob Welham / Camerapress / Profimedia 

"Sigurno neću bušiti uši, niko me neće na to naterati. Odbijala sam to do sada i odbijam i dalje, sigurno se neću predomisliti sada u 75. godini", rekla je nedavno Kamila.

Kako pišu strani mediji, ona smatra da je bušenje ušiju skrnavljenje ženskog tela, iako je čak i kraljica Elizabeta, a i Kejt Midlton veliki obožavalac minđuša i obe su bušile uši.

Međutim, kao kraljica - supruga po hijerarhiji ipak će prva birati šta želi od više nego bogate kolekcije, te nema sumnje da će umesto minđuša odabrati neke podjednako reprezentativne komade.

Treba imati na umu da krunski dragulji, zajedno sa stvarima poput Carske državne krune, kao i određenih kraljevskih rezidencija, pripadaju naciji, a ne samim pojedincima. Kraljičina privatna zbirka je druga stvar.

Kamila Parker prva će birati nakit.
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!