Nakon što je otkriveno da ima rak, kralj Čarls je odlučio da javna pojavljivanja i obaveze tog tipa stavi na pauzu, iako će i dalje obavljati neke dužnosti, dok će ostatak preuzeti viši članovi britanske kraljevske porodice. 

Međutim, celikupna situacija pokrenula je i pitanje abdiciranja, iako je jasno, barem trenutno, da do toga neće doći, kako su prognoze doktora obećavajuće

Ipak, mnogi su se zapitali kakav bi bio scenario da se ipak desi da kralj prepusti titulu starijem sinu, ili pak ukoliko bi ga nadživela Kamila

Mnogi se pitaju šta bi bilo sa Kamilom da ČArls umre pre nje.
Victoria Jones / PA Images / Profimedia 

Iako ne znamo sa sigurnošću koja bi bila Kamilina nova titula ako bi Čarls abdicirao, jedna od mogućnosti da umre pre nje je da bi se ona nazivala "udovom kraljicom" jer je udovica monarha. Poslednji put je ova titula korišćena pre 200 godina. 

Međutim, za sve oni koji su mislili da će Kamila završiti na ulici ukoliko kralj premine pre nje, istina je da se njena uloga ne bi značajno promenila, naravno, ako tako odluči Vilijam. 

Kamila Parker neće živeti drugačije ako kralj umre.
Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Pročitajte još: "OVO JE MOJA DRUGARICA KAMILA" Rekla je Čarlsova prva ljubav i potpisala svoj raskid, a kasnije "smrtnu presudu" Dajani

Budući da je ona pokroviteljka ili predsednica preko 90 dobrotvornih organizacija, mogla bi da smanji broj ustanova i grupa s kojima je formalno povezana. Deo ovlašćenja Kamila bi mogla da prenese na druge članove kraljevske porodice, baš kao što su pokojna kraljica Elizabeta II i pokojni vojvoda od Edinburga činili kako su starili.

Kamila Parker je bila bogata i pre udaje za Čarlsa
Shutterstock 

Takođe, Kamila je i pre udaje za Čarlsa bila bogata zahvaljujući vezama sa kraljevskom porodicom koje sežu daleko u prošlost, tako da, čak i kada bi ostala bez "penzije", i dalje bi mogla da živi na visokoj nozi, kao i ranije.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU! kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!