Dok kralj Čarls prolazi kroz lečenje od raka, princeza Kejt Midlton se oporavlja od operacije, a princ Vilijam izostaje s događaja iz neobjašnjenih "ličnih razloga", pa su sve oči sada uprte u kraljicu Kamilu. Međutim, čini se da je izazvala nezadovoljstvo kod fanova.

Britanska kraljica Kamila odlučila je da uzme odmor od svojih kraljevskih obaveza nakon što je neko vreme obavljala dužnosti umesto svog supruga, kralja Čarlsa III, dok se on leči od raka.

The Sunday Times piše da raspored kraljice pratilje pokazuje da ona ovih dana neće imati ništa u planu, kao i da se vraća 11. marta, kada će prisustvovati obeležavanju Dana Komonvelta.

Očekuje se da će se tada Kamila pojavili u Vestminsterskoj opatiji, kako bi predstavljala Krunu na proslavi s predstavnicima 56 država širom sveta.U narednoj nedelji će kraljevsku porodicu kao najviši članovi na raznim događajima predstavljati Čarlsova sestra princeza Ana i brat princ Edvard, dok će se kraljica supruga odmarati "na suncu preko mora".

profimedia-0841588746.jpg
Victoria Jones / PA Images / Profimedia 

To znači da u ovom trenutku od četvoro najviših članova kraljevske porodice u hijerarhiji – kralja Čarlsa III, kraljice pratilje Kamile, princa Vilijama od Velsa i Kejt Midlton, radi samo princ Vilijam. Međutim, zvanični sajt Royal.uk, na kom su najavljeni događaji kojima će prisustvovati predstavnici Krune ne navodi ništa o aktivnostima princa Vilijama u narednom periodu.

Fanovi kraljevske porodice ne kriju ogorčenost jer su se najvažniji članovi Palate, a na društvenim mrežama može se pročitati mnogo šala na račun kraljice Kamile.

"Kamila ide na odmor na nedelju dana jer je imala 13 obaveza i iscrpljena je", "Posle samo 43 slobodna dana od početka godine, Kamila uzima odmor", "Išla je na nekoliko žurki i dobrotvornih događaja, nadam se da nije preumorna"... neki su od komentara.

Kraljica Kamila razbesnela Britance novom odlukom
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Mnogi su zabrinuti da u kraljevskoj porodici postoje problemi o kojima se ne govori, u skladu s teorijama zavere koje kruže otkako je Kejt Midlton, princeza od Velsa, operisana u januaru. Podsetimo, njen suprug princ Vilijam je, takođe, retko u javnosti od tada, a nedavno nije prisustvovao pomenu kumu kralju Konstantinu II Grčkom, navodeći kao razlog "privatnu stvar".

Kamila Parker i princ Čarls
Rob Welham / Camerapress / Profimedia 

"Nešto nije u redu u kraljevskoj porodici", "Od četvoro glavnih, niko nije na terenu", "Šta kriju od nas?", komentari poštovaoci prodice, piše Glossy.

Bonus video

DA LI STE ZNALI DA JE KATE MIDDLETON NOSILA DVE VENČANICE? Retko viđene fotografije druge haljine novi su viralni hit TikTok/allacortedi

Izvor: Glossy/ Wanted A.N.