Kralj Čarls III i kraljica Kamila prisustvovali su nedeljnoj jutarnjoj službi u crkvi Sv. Marije Magdalene u Norfolku. Kralj je boravio na svom imanju u Sandringemu od kada je javno objavio dijagnozu raka. Njegovo prisustvo na službi ukazuje na nastavak njegovih kraljevskih dužnosti uprkos njegovoj trenutnoj borbi sa bolešću.

Nedavno mu je dijagnostikovan rak, a Bakingemska palata je odmah obavestila javnost o malignoj bolesti koju ima monarh. Međutim, nisu otkrili o kakvoj se vrsti raka radi, već samo da nije reč o raku prostate, što su mnogi mogli da pomisle jer se lečio od uvećane prostate tek nekoliko dana pre nego što je otkriveno da ima rak.

Kralj Čarls prvi put u javnosti od kada se saznalo da ima rak
Paul Edwards / News Licensing / Profimedia 

U saopštenju su za javnost objasnili da su zahvaljujući testovima koje su lekari uradili tih dana kada je kralj lečio svoju prostatu, zapravo otkrili da ima rak.

„Kralj je zahvalan svom medicinskom timu na brzoj intervenciji, koja je bila moguća zahvaljujući njegovoj nedavnoj bolničkoj proceduri. On ostaje potpuno pozitivan u pogledu svog lečenja i raduje se povratku na javnu dužnost što je pre moguće", navodi se u saopštenju.

krlaj čarls ima rak
Victoria Jones / PA Images / Profimedia 

„Ne izgleda mi baš dobro. Vidi se da je zabrinut.', 'Izgleda sve lošije i lošije', najčešći su komentari koji se mogu pročitati na društvenim mrežama nakon što je nedavno prvi put viđen u javnosti usled teške dijagnoze.

Bonus video

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU! kurir televizija

Izvor: Story.hr/ Wanted A.N.