Kraljica Kamila  bila je na misi pred Uskrs, ali sa njom nije došao kralj Čarls III, kojem je početkom godine dijagnostikovan rak. Pred crkvu je došla automobilom i činila se dobro raspoložena. Na licu je imala osmeh dok je pričala sa sveštenikom, a čini se da je nju pao veliki deo kraljevskih obaveza.

Čarls se obratio vernicima video-porukom, naglašavajući važnost prijateljstva.

'Potrebni su nam i imamo velike koristi od onih koji nam pruže ruku prijateljstva, posebno u vreme kad nam je teško', rekao je kralj dok je sedeo za stolom u plavom odelu. Čini se da se njegove reči odnose na nedavnu dijagnozu njegove snaje Kejt Midlton, koja je šokirala svet, ali i na njegovu dijagnozu raka o kojoj je obavestio sve početkom februara.

Koja je bila poslednja želja prinzeze Dajane?
Rob Welham / Camerapress / Profimedia 

Kamila je pojačano počela raditi nakon što je njen suprug morao 'povući kočnicu' po pitanju kraljevskih obaveza. Njegovo stanje je ozbiljno, a na društvenim mrežama postoji grupa ljudi koja tvrdi da je Čarlsovo zdravstveno stanje vrlo loše i da je zbog toga Kamila sve češće sama u javnosti.

'Nije mi drago, Kamila je opet sama', 'Čarlsu je lošije nego što mislimo', ističu. Ipak, ima i onih koji smatraju da je potpuno opravdano to što se kralj ne pojavljuje u javnosti jer odlazi na hemoterapiju, ne zna se kako je podnosi, a i rečeno je da će u narednom periodu malo smanjiti pojavljivanja u javnosti. U palati je ovog nedelje kralj primio brojne državnike i dužnosnike, tako da on i dalje obavlja svoj posao, ali ne toliko u javnosti.

Potez kraljice Kamile zabrinjava javnost zbog zdravlja kralja Čarlsa
Shutterstock 

'Biće kralj dobro', 'Lekari preduzimaju sve što je potrebno',pišu.

Kejt je nedavno došla u fokus javnosti zbog skandala s fotošopiranom fotografijom, a više o tome pogledajte u galeriji.

Kejt Midlton
printscreen/x/Meech 

 Bonus video

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU! kurir televizija