Bila je ovo nedelja u kojoj britanska kraljevska porodica nije baš spavala mirno, a Bakingemska palata je u ponedeljak objavila da je kralju Čarlsu dijagnostikovan rak.

Zdravstvenih problema imala je i princeza od Velsa Kejt Midlton, pa je pre više od tri nedelje podvrgnuta planiranoj operaciji abdomena. Sada se oporavlja.

Kao jasan znak svog oporavka, pridružila se svom suprugu, princu Vilijamu, i njihovo troje dece dok su juče ujutro krenuli na polugodišnji odmor na imanju Sandringem u Norfolku, gde se kralj oporavlja.

"Ketrin se dobro oporavlja. Radovala se promeni i mogućnosti da se opusti u Norfolku dok se deca zabavljaju sa Vilijamom", rekao je prijatelj vojvotkinje za Dejli mejl.

kejt prvi put izašla nakon operacije
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

42-godišnja princeza otpuštena je pre 12 dana sa londonske klinike gde je provela skoro dve nedelje.

U jedinoj izjavi iz Kensingtonske palate o njenom zdravlju, PR je 17. januara rekao da je, "na osnovu aktuelnih medicinskih saveta, malo verovatno da će se vratiti na javne dužnosti pre Uskrsa".

PR nije izneo pojedinosti o prirodi njene operacije, ali izvori su rekli da to nije rak.

kejt midlton se oporavlja od operacije abdomena
I-Images / Zuma Press / Profimedia 

Otkako je napustila bolnicu, Ketrin je bila u Adelaide Cottage-u, porodičnoj kući sa četiri spavaće sobe u Vindzor Home Parku.

Njena deca, princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis pohađaju školu Lambruk, udaljenu 15 minuta vožnje u Berkširu. Njihovi jednonedeljni praznici počeli su juče.

Zanimljivo je da princ Hari nije pozvan u Sandringem i morao je da se zadovolji 45-minutnim sastankom sa svojim ocem i maćehom, kraljicom Kamilom, u Klarens Hausu u sredu, dok je Ketrinina porodica mogla da vidi kralja u Sandringemu.

kejt midlton se oporavlja od operacije
James Whatling-IPA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kralj je u utorak započeo svoj "redovni raspored lečenja", iako zvaničnici palate nisu dali detalje o tačnoj vrsti raka.

Ketrin i njena porodica će boraviti u Anmer Holu, njihovoj kući sa deset spavaćih soba na imanju Sandringham.

kralj čarls počeo oporavak od raka
PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Na dobrotvornoj akciji održanoj ranije u sredu, Vilijam se zahvalio javnosti na 'ljubaznim porukama podrške'. Svima nam to mnogo znači“, poručio je okupljenim gostima.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju Tik Tok/krystinkalvoy


Izvor: Wanted V.P.