Kralj Čarls trebalo bi da prisustvuje uskršnjoj nedeljnoj službi u sklopu svog prvog pojavljivanja u javnosti otkako mu je dijagnostikovan rak, ali se ne očekuje da će princeza od Velsa doći s njim, piše britanski The Independent.

Očekuje se takođe da će kralj Čarls i kraljica Kamila sedeti dalje od ostatka zajednice u nastojanju da zaštite monarhovo zdravlje kada ovog vikenda budu prisustvovali službi u kapeli Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor. Prethodnih godina, kralju i njegovoj supruzi na događaju su se pridružili princeza Ana i suprug viceadmiral Ser Timoti Lorens, kao i Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka te njene ćerka princeze Eugenija i Beatris.

profimedia-0642347640.jpg
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Veruje se pak da princ Vilijam i Kejt Midlton neće ove godine doći zbog vojvotkinjine dijagnoze i lečenja od raka. Ta nezvanična informacija stigla je nakon što je izvor palate objasnio zašto se princ Vilijam nije pojavio u Kejtinom emotivnom videu u kojem je objavila svoju dijagnozu.

profimedia-0787493557.jpg
PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"To je poruka od princeze o njenom zdravlju, a ona je želela sama lično uručiti poruku", pojašnjeno je.

Inače, internet pretrage o raku su silno porasle nakon otkrića princeze od Velsa da boluje od teške bolesti. Pretraga simptoma raka na Googleu skočila je doslovno u nebo otkako je Kejt otkrila s čime se bori, što je potez koji bi mogao spasiti hiljade života. Pretraživanje pojma "abdominalna operacija", operacija kojom je princezi otkriven rak, porasla je više od 2000 posto u poslednjih sedam dana.

Kejt Midlton
printscreen/x/Meech 

Upiti za "prognozu raka jajnika" porasli su za 1550 posto, a oni za "prognozu raka želuca" za 900 posto. Doktor Daniel Landau rekao je za DailyMail da su pacijenti postali svesniji prema svom telu te kako mnogi ljudi očajnički traže uveravanje da simptomi koje imaju nisu rak.

 Bonus video

Fotografije Kejt Midlton iz mladosti TikTok/royallover805