Trendovi nam iz sezone u sezonu u fokus stavljaju modne komade koji svi žele i za kojima nastane velika pomama po svim high street radnjama. Trenutno su to zvonaste farmerke, prošle sezone su bile mom's jeans, a kako nam se čini ove sezone su uski modeli totali aut.

Šta raditi sa prošlogodišnjim modelima, kako ih iskoristiti, sa čime ih upariti samo su neki od problema. Postavlja se pitanje, šta zapravo od tih komada možemo nositi i kada im prođe vrhunac popularnosti? 

Postoji odeća koja je trendi, ali takođe neće tek tako postati beskorisna u vašem ormaru. Ovoga puta vam otkrivamo neke od odevnih komada koji će zauvek imati status must have.

WhoWhatWear napravio je listu ove statement odeće, obuće i aksesoara kojima ćemo se rado vraćati i iznova ih stilizovati.

“Mule” cipele

Savršena letnja obuća jer je čist primer elegantne papuče sa potpeticom idealnom i za dnevne prilike. Bez obzira na to da li se njihov stil menja i prilagođava trenutnoj sezoni, uvek će biti u trendu. 

papuče
screenshoot/pullandbear.rs 

Pantalone širokih nogavica

Ove godine su farmerke uskih nogavica izašle iz mode, a trend širokih nogavica širi se i na druge materijale. Svi žele da im bude komfornije, a široke pantalone stvaraju pravu ženstvenu siluetu i idealne su za razne prilike. 

farmerke
screenshoot/zara.rs 

Kardigan

Ovaj trend ostaje sa nama i u prelaznom vremenu, a verovatno i posle toga. Praktičnost ovog komada je očigledna jer je odličan kada je potrebno obući se slojevito.

Košulje

Komad koji je oduvek bio klasika i koji sigurno posedujete u svom ormanu. U međuvremenu su slavu košuljama na kopčanje ukrale one sa karnerima ili puf rukavima, ali se ovom izvornom odevnom klasiku uvek vraćamo.

Zara košulja
screenshoot/zara.com Zara košulja/ 2.990 din

Lanac – ogrlica

Sećate li se debelih ogrlica u formi lanca koje smo nosili pre nekoliko godina? Sada su popularne one znatno tanje ogrlice, naspram tadašnjih kojima je masivnost bila najvažnija. Danas se tanji modeli lanac ogrlica često kombinuju sa više različitih ogrlica.

Čelzi čizme

Dizajn ovih čizama vraća se svake sezone u nekoj novoj formi, ali suština ostaje ista. Oblik Čelzi čizama je vanvremenski, zato su idealna investicija za sve one koji ostaju dosledni klasičnim, neprevaziđenim komadima.

Široki blejzeri

Kao da je u prošlom životu sako poslednji put bio kratak i strukiran. Danas su blejzeri isključivo oversize i muškog kroja koji ženama stoji bolje od većine muškaraca. Idealni kao jaknica ili dodatak dosadnoj kombinaciji kojoj imaju moć da prirodaju čistu crtu autentičnosti. 

zeleni sako
Shutterstock 

Torbe neobičnih oblika

Da bi ste izbegli da postanete žrtva trendova, izaberite neobične torbe koje se ne uklapaju u tradicionalne mere i oblike. Tako će vaše kombinacije uvek imati originalnu crtu u vidu autentičnog aksesoara. 

torba
Wanted!