U sklopu trendova za proleće 2024. uzorci, u svim svojim oblicima, čine poseban deo revija svake sezone. Baš kao i ostalim trendovima, i njima možemo eksperimentisati, od printa od glave do pete do suptilnog uključivanja određenih dodataka ili ulaganja u komad koji ćemo nositi kada želimo da bude u fokusu stajlinga.

Iako neki hrabri printovi nisu za svakoga, čak i oni najzagriženiji klasičari i ljubitelji minimalističkog stila pronaći će motiv i uzroke koji idu pod ruku s njihovom estetikom. A jedno je sigurno - modni dodaci umotani u print dodaju dodatnu dimenziju svakom stilu u vidu boje i teksture, bilo da se radi o klasičnom kariranom uzorku, bilo cvetnim motivima, te se takav odevni predmet ističe u outfitu.

Od sveprisutnog i impresivnog cveća na letnjim haljinama, laganim pantalonama, suknjama i letnjim ogrtačima, preko ponovnog oživljavanja klasičnih motiva koji su svoj trenutak slave imali u prošlosti, do životinjskih uzoraka koji su već postali viralni - ovo su šest uzoraka koji će ove sezone itekako biti u trendu.

Leopard

leopard print
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

XL cveće

6 dezena koji će biti svuda ovog proleća
Starpix / AFP / Profimedia 

Zebra

6 dezena koji će biti svuda ovog proleća
Instagram 

Tufne

Modno osvešćene Francuskinje obožavaju široke bele pantalone i one su njihova omiljena letnja alternativa farmerkama
Bertrand Gilles/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Pruge

6 dezena koji će biti svuda ovog proleća
instagram/madina_mariposa 

Harlekin

6 dezena koji će biti svuda ovog proleća
Marcy Swingle / Shutterstock Editorial / Profimedia 

 Bonus video

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway