Nakon dugogodišnje dominacije mikro torbi, već nekoliko sezona smo svedoci velikog povratka prostranih, shopper modela. Iako su ovako velike i praktične torbe postale jedan od vodećih trendova za 2024. godinu, određene male torbe su i dalje „must-have“, posebno za svečanije prilike. Među njima se izdvaja stil koji je poslednjih meseci osvojio trendseterke – tzv "east/west" ("istok-zapad") oblik, tačnije - duguljasti pravougaonik. 

Ove elegantne torbe obično imaju tanke ručke, a njihov dizajn dočarava stil 50-ih, koji je nedavno inspirisao mnoge dizajnere. Mnogi popularni luksuzni brendovi predstavili su bar jedan pravougaoni model u svojim nedavnim kolekcijama, a među najpoželjnijima trenutno je torba Alaïa pod nazivom Le Teckel.

Brend Alaïa zaslužan je za brojne viralne modne trenutke u poslednjih nekoliko sezona, kao što su nezaobilazne mrežaste baletanke i Le Core torbice u obliku srca.

Njihova nova "it" torba je dobila ime po francuskoj reči za psa jazavčara zbog svog upečatljivog, izduženog oblika. Le Teckel je našao svoje mesto u kombinacijama mnogih fashionista i ne sumnjamo da ćemo ga u narednim mesecima videti svuda (baš kao i njegove high street verzije).

 Bonus video

Torba Longchamp Tiktok/jungledamata

Izvor: fashion.hr Wanted A.N.