Pripremite se, modni znalci neočekivano su nam saopštili da klasični cvetni dezeni neće biti u trendu za proleće 2024. - barem ne u onoj meri u kojoj smo navikli. Naime, jedno istraživanje stranice Databutmakeitfashion, objavilo je podatke prema kojima su cvetni printovi izgubili na popularnosti za 15% u martu.

Nema sumnje da prve nedelje proleća našim ormarima donose novu energiju i želju da nosimo stvari koje su bile spakovane tokom zimskih meseci, pri čemu cvetni printovi obično igraju važnu ulogu u ovom procesu. Iako nikada ne bih rekla da su cvetni dezeni van mode, mogu razumeti da možda neće biti toliko prisutni 2024. godine kao što su bili ranijih proleća.

Umesto njih, primetili smo četiri ključna printa koja trenutno neosporno dominiraju. Oni su zabavni, veseli i živopisni kao i bilo koji cvetni print, te nude svežu perspektivu pri kreiranju novih prolećnih outfita.

Modni entuzijasti već su ih prigrlili i lagano raširili među uličnom modom, te predlažemo da u nastavku pogledate četiri popularna printa koji ovog proleća pokušavaju da konkuriraju cvetnim dezenima.

Voćkice

Životinjski print (zebra, leopard, zmija)

Gingham

Pruge

 Bonus video

Pravilo 333 za stilizovanje Instagram/treatingthestreetslikearunway