Ima nečeg u tome kad prištite sebi bendiran komad. Žene se uglavnom opredele za cipele, tašnu ili komad nakita, muškarci za satove, odela, cipele... I nekad zaista vredi. I traje, čak se i prenosi s generacije na generaciju, ali... nekad nas određeni bendovi više nego neprijatno iznenade. 

Nakon Versaće čaše sa kristalima od 860 evra, Lui Viton džempera sa medvedićima od 6.600 evra i gumenog prsluka na naduvavanje od 3.950 evra, spisku apsolutno precenjenih "modnih" komada, pridružila se i Bottega Veneta sa originalnim ogrlicama i minđušama poput telefonskog kabla, a cena je, kako i pretpostavljate - prava sitnica. 

Bottega Veneta je slavni italijanski brend koji je poznat i po "stejtment" kreacijama, te hit torbama, ali najnovija kolekcija nakita je sve samo ne "stejtment". Naime, sada u ponudi imaju nakit od emajliranog srebra koji podseća na stare žice nakadašnjih fiksnih telefona

Za ovako nešto morate izdvojiti čak 1500 evra, što je otprilike 176.132 dinara, odnosno "samo" 4.403 prosečne srpske plate. A ukoliko želite da uz to častite sebe i minđušama, moraćete da izdvojite još 580 evra, odnosno 68.104 dinara.

bottega veneta
Bottega Veneta 

Naravno, internet je jedva dočekao, a posebna prašina digla se nakon objave na čuvenom Instagram profilu Diet Prada, koji su poznati po tome da vole da "prozivaju" brendove zbog ovakvih modela. 

Oni su podelili fotografiju sa "originalnom" Botteginom ogrlicom, i modelom sa eBaya koji možete nabaviti za samo 5 dolara.

Fotografija je za kratko vreme imala ogroman broj lajkova, a komentari su se samo nizali: "Oni zapravo kopaju po smeću i nalepe cenu od 2.000 evra čemu god", "Živo me zanima da li postoji neko ko je ovo kupio?", "To nije krađa, to je pljačka", "Ko bi to kupio? Neko ko u životu nije video kabl od fiksnog telefona?", samo su neki od komentara ogorčenih ljudi. 

Da bude zanimljivije, i ogrlica. Kada su minđuše u pitanju, izbor boja je veći. Možete ih dobiti u čak pet boja: beloj, crvenoj, zelenoj, boji lavande i maslinastoj. 

bottega veneta
Bottega Veneta 

 Jedno je sigurno, uspeli su dobro da nas nasmeju. ipak, ko zna, možda postoji neko ko ima 1.500 i 58o evra viška za ovako nešto.