Čini se da je Botega Veneta iskoristila je maksimalne resurse za svoju kolekciju jesen/zima 2020. tokom Milanske nedelje mode ranije ove godine. Među mnoštvom novih dizajna Daniela Lea koji su otkriveni na pisti, Puddle Boot model privukao je pažnju mnogih.

Dostupne su u pet boja - „Crna“, „Fondant“, „Kivi“, „Rubber Band“ i „Lollipop“ – a izgledaju krajnje glomazno. Napravljene su od biorazgradivog polimera, međutim, nas je u redakciji mučila jedna stvar koja se, čini nam se, kosi sa konceptom održivosti, a to je njihova cena.

Na stranu to što se većini nije dopao izgled ovog modela, veća polemika se povela oko toga što ove čizme koštaju 650 američkih dolara. Nismo mogli, a da se ne zapitamo da li je ovo još jedna u nizu zloupotrebe upotrebe nove, magične reči u svetu mode - “održivost”? Koliko se goriva i struje mora potrošiti da bi se zaradilo 650 dolara? I zbog čega veliki brendovi konstanto propagiraju održivu modu uz nenormalno visoke cene? Ovo je jedna od tema kojom ćemo se uskoro baviti, a do tada, kad ste već tu, pogledajte kolekciju Resort 2021 OVDE.