Činjenica je da određeni odevni komadi poznatih brendova mnogo koštaju, ali u neku ruku to je stvar prestiža. Ne možemo reći da nije lep osećaj imati, primera radi, dizajnersku tašnu, kaput, cipele... ali, daleko od toga da sve što je skupo zapravo i vredi tog novca. 

Kao što je bio slučaj sa Versaće šoljom od tričavih 860 evra, sada se na listu banalnih modnih komada pridružio i modni gigant, Luj Viton. A za sve je bio "kriv" jedan džemper. 

Naime, poznata dizajnerska kuća, postala je predmet sprdnje zbog prodaje džempera za 5.800 funti, odnosno 6600 evra, koji je prekriven lutkama i heklanim igračkama.

U opisu stoji da se ovaj proizvod isključivo radi po porudžbini, te da složeni komad prikazuje razigrane lutke koje su glavna tema ove sezone. Džemper je pleten u pravilnom kroju od meke merino vune, i krasi je 14 lutaka izrađenih od heklanja i žerseja. Polu-patentni rajsferšlus sa prednje strane, osiguraće da izrez ostane u pravom obliku. U startu je džemper zapravo bio 8.000 evra, ali cena mu je u međuvremenu pala. Baš nas "čudi" zašto!

ouisvuitton.com Luis Viton džemper

Međutim "otmeni" komad postao je još više trn u oku kada je otkriveno koliko zapravo košta. Za samo 5.800 funti, odnosno 6.600 evra (778.362 dinara), možete postati vlasnik ovog, krajnje jedinstvenog džempera.

"Napokon pravilan naćin upotrebe starih plišananih igračaka", "Kažu da je Covid odgovoran za gubitak ukusa, i tako...", "Ovo je najružniji džemper na svetu. Da li je dizajner bio slep?", "Ko bi, pobogu, ovo nosio?", samo su neki od komentara ljudi na društvenim mrežama.

Naravno, bilo je i onih kojima se ekcentrični modni komad dopao. Ali, znate kako kažu, o ukusima ne treba raspravljati.